Dorpsbelangen nieuws mei 2021

Dorpsbudget 2021
In tegenstelling tot ons vorig bericht blijkt dat de gemeente toch een dorpsbudget beschikbaar stelt. De hoogte van het bedrag is helaas nog niet bij ons bekend. Aanvragen kunnen het hele jaar gemaild worden naar dorpsbudgetspijk@gmail.com op=op.

Zichtbaar aanwezig!
Wij merken als bestuur dat mensen ons makkelijk vinden en benaderen. Hier zijn wij erg blij mee. Niet alleen in Spijk, maar ook daarbuiten zijn wij actief. Zo is een delegatie vorige week in gesprek geweest met de Provincie Groningen over het project Dubbele dijk. Tijdens Marktplaats Spijk hebben zij zich gepresenteerd. 26 mei heeft onze voorzitter bij de Raad van de gemeente Eemsdelta onze dorpsvisie gepresenteerd. Klik hier voor de presentatie.

Kerst 2021
Dit jaar kan je als buren rond kerst gezamenlijk kans maken op een leuke straatprijs. Versier samen met al je buren uit je straat de gehele straat in kerstsfeer en maak kans op een leuke prijs. Meld je als straat aan en krijg een startkapitaal van €50,-. Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Donateursgeld
Het donateursgeld zal voor 2021 opgehaald worden in de maanden oktober en november.

Dorpsvisie Spijk
Wonen
Begin juni heeft er een kennismakingsgesprek plaatsgevonden tussen wethouder Annelies Usmany en Dorpsbelangen. Het gesprek was erg positief. De gemeente Eemsdelta wil voor begin 2022 een woonvisie en een gebiedsvisie gemaakt hebben voor alle dorpen binnen de gemeente. Gezien de voortgang die we als Dorpsbelangen al gemaakt hebben in Spijk, gaan we samen met de gemeente gewoon door zoals we nu al bezig zijn en hoeven de woonvisie en gebiedsvisie verder niet af te wachten. Wethouder Usmany wil zich binnenkort zelf ook overtuigen van de mogelijk beschikbare locaties voor woningen. Daarnaast wil ze zeker op regelmatige basis Spijk bezoeken en zich laten bijpraten over de voortgang

Wellicht heeft u hem al op uw deurmat zien liggen, de flyer “Droomt u ook van nieuwbouw in Spijk?” Middels deze flyer proberen wij in kaart te brengen welke mensen zelf belang hebben bij een levensloopbestendige /seniorenwoning of geïnteresseerd zijn in een kavel? Al vele mensen hebben zich bij ons aangemeld. Door je aan te melden zit je nergens aan vast, maar kunnen wij bij de gemeente wel aantonen waar daadwerkelijk vraag naar is. Dit is cruciaal om te komen tot nieuwbouw! Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

De dorpsvisie nog even nalezen? Dat kan middels de volgende link https://www.spijk.net/2020/07/dorpsvisie-spijk-online-beschikbaar/

Thema’s & contactpersonen
Wonen: Nanco, Monique en Cor
Groen & Recreëren: Hinnie & Monique
Verkeer & Veiligheid: Hinnie & Nina

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn weer te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084
t.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Word donateur en steun Stichting Dorpsbelangen Spijk!
Donateur worden kan al vanaf €7,50 per jaar. U kunt donateur worden door een mail te sturen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl. U krijgt dan een incassoformulier thuis gestuurd.

Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier.
Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet
Gea Reitsema: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Steeds meer organisaties/instellingen en of privépersonen weten het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Spijk te vinden voor een mooier, schoner, duurzamer en leefbaarder dorp. Wij zijn blij met het vertrouwen dat jullie/jij/u in ons schenken en wij doen onze best om het zo goed mogelijk tot uitvoer te brengen. Maar wij kunnen het niet alleen. Wij doen het graag samen met u en met de gemeente Eemsdelta.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga – voorzitter
Monique Kats – secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon – penningmeester
Jannie Pijper – bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema – bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie)
Cor Bouma – bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman – bestuurslid – (sinterklaascommissie)
Nina Mertens – bestuurslid – (NL Doet / Schoon Spijk)

Dorpsagenda