Gebruikt frituurvet inleveren in Spijk

Uiteraard kunt u ook dit jaar weer uw gebruikte frituurvet (van het bakken van oliebollen, appelflappen, patat etc.) inleveren bij het MFC aan de Nesweg. De container blijft ook in het nieuwe jaar weer op het vertrouwde plekje staan. Het inleveren van frituurvet kan het hele jaar door. Hiermee draagt u een steentje bij aan een beter milieu en steunt u tevens het Jeugdwerk. Doe het gebruikte vet in een plastic fles, sluit deze goed af en lever ‘m in.

Waarom inleveren?
Van gebruikt frituurvet en bakolie kan biobrandstof worden gemaakt. Zo draagt u bij aan een groene samenleving. Het inzamelen van vet en olie moet voor de Nederlandse huishoudens net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier. Gebruikt frituurvet dat weggegooid wordt komt terecht in het riool of bij het restafval. Vet dat in het riool terechtkomt veroorzaakt verstoppingen en levert een grote schadepost op voor gemeenten. Dus doe mee en lever het in!

De voordelen van het inleveren van gebruikt frituurvet:
Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot
Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten
Extra inkomsten voor de club, school of buurtwinkel
Er zijn nog meer nuttige toepassingen van gebruikt frituurvet.

Namens de jeugdraad Spijk-Losdorp en de kinderen alvast bedankt!

Wij wensen iedereen een mooi 2024

Jeugdraad Spijk-Losdorp

Inleverpunten

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.frituurvetrecyclehet.nl/

Dorpsagenda