Lintjesregen in de gemeente Eemsdelta

Op vrijdag 26 april 2024 zijn 11 inwoners van de gemeente Eemsdelta gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Ben Visser heeft de onderscheidingen uitgereikt in de Nicolaïkerk in Appingedam. Alle gedecoreerden hebben een lange staat van dienst, als het gaat om vrijwilligerswerk en hun bijdrage aan de maatschappij. 3 van de gedecoreerden zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De andere 8 personen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer K.W. Kooistra
De heer Kooistra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Kooistra uit Spijk is sinds 1991 onlosmakelijk verbonden met Voetbalvereniging V.V. Poolster. Hij zit in de sponsorcommissie, is bestuurslid en leider geweest, vlagt bij het eerste elftal en zorgt dat er bij iedere thuiswedstrijd een programmaboekje is. Hij is senioren coördinator en regelt de scheidrechters voor het tweede en derde elftal. Daarnaast hielp hij mee als vrijwilliger tijdens de jaarlijkse bazaar en zit hij vanaf 1997 in de sponsorcommissie.

Naast dit alles heeft de heer Kooistra zich intensief ingezet voor de leefbaarheid van het dorp Spijk en heeft hij een actieve rol gespeeld bij het realiseren van de bouw van het nieuwe dorpshuis. Niet alleen als bestuurder maar ook als iemand die de handen uit de mouwen stak, bijvoorbeeld door de inzameling van oud ijzer te coördineren. Mede hierdoor is het mogelijk gemaakt dat er begin dit jaar een nieuw dorpshuis kon worden geopend met de naam ‘Spiekhoes’.

De heer A. Boer
De heer Boer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Boer uit Delfzijl kwam eind jaren 90 naar Spijk en nam direct de rol van jeugdvoorzitter van voetbalvereniging V.V. Poolster op zich en trad op 25 oktober 1999 toe in het bestuur van Poolster. De heer Boer heeft vanaf dat moment Voetbalvereniging Poolster niet meer los gelaten en heeft zich in meerdere functies verdienstelijk gemaakt. Momenteel draagt hij nog steeds zijn steentje bij om de voetbalvereniging een gezonde vereniging te laten blijven.

In 2007 is de heer Boer in Delfzijl Noord komen te wonen. Vanaf dit moment heeft hij zich direct beschikbaar gesteld voor verschillende activiteiten voor de wijk Noord en doet veel, maar ook intensief vrijwilligerswerk. Tijdens de herstructurering van 2001-2009 waarin veel wijken verloren zijn gegaan stapte de heer Boer in een Wijkplatform. Vanuit deze functie werd er een organisatie voor Wijkbelangen opgericht waar hij, tot de dag van vandaag, zijn rol als penningmeester vervuld. Het bewonersbedrijf runt onder meer het wijkcentrum, een grote tuin van 3 hectare en een wijkkrant. Ook is de heer Boer verantwoordelijk voor de besteding van het wijkbudget.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:
De heer H. Pieterman uit Holwierde
De heer M. Pijper uit Leermens
De heer K. Pilon uit Stedum
Mevrouw K.E. Verburg-Beumer uit Delfzijl
De heer M. de Vries uit Middelstum
Mevrouw T. de Vries-Buikema uit Middelstum

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau:
De heer J. Pilon uit Appingedam
De heer F.C. Schreiber uit Middelstum
De heer S. van der Zweep uit Delfzijl

Gemeente Eemsdelta

Dorpsagenda