Dorpsvisie Spijk online beschikbaar

Vorige week maandag werd onze dorpsvisie Kiek op Spiek in het gemeentehuis overhandigd aan wethouder Jan Menninga. Vandaag is de onlineversie voor iedereen hier te zien/lezen. We zijn erg benieuwd wat u er van vindt!

Om te voorkomen dat deze dorpsvisie ergens in een la terecht komt, willen wij u graag bij elke stap (blijven) betrekken. Om dat zo goed mogelijk te doen, gaan we even terug in de tijd…

Begin november 2019 hebben wij het dorp uitgenodigd bij de presentatie van onze dorpsvisie. Op deze avond kon men aangeven d.m.v. rode en groene stickers welke thema’s men belangrijk of juist niet belangrijk vindt. Niet alleen wilden wij van de aanwezigen weten wat zij belangrijk vinden, maar ook of men een actieve rol zou willen spelen in dit gehele proces. Enkele aanwezigen hebben zich al verbonden aan een thema, en daar zijn wij erg blij mee. Na de vakantie zullen wij met de betrokkenen contact opnemen hoe we nu gezamenlijk verder gaan.

De volgende thema’s op volgorde van prioriteit kunt u in de dorpsvisie terugvinden.

* Wonen
* Recreëren in en om Spijk
* Groen
* Leegstaande gebouwen en openbare ruimtes
* Voorzieningen
* Jongeren
* Openbaar vervoer en mobiliteit
* Externe ontwikkelingen
* Verkeer
* Ondernemerschap

Tijdens dit gehele proces hebben wij aangegeven dat we samen met u willen zorgen dat deze dorpsvisie niet in de la belandt. Mocht u na het lezen van deze prachtige dorpsvisie Kiek op Spiek, zich ook graag willen verbinden aan een thema? Stuur ons dan een mail en ga samen met ons en de andere dorpsgenoten die zich reeds hebben aangemeld, aan de slag om te zorgen dat Spijk zal groeien en bloeien en nooit zal vergaan!

Namens het bestuur van St. Dorpsbelangen Spijk
Monique Kats-Flikkema
dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Dorpsagenda