On the road again!

In 1993 was het de laatste keer dat de vv Poolster promoveerde naar de derde klasse. Drie jaar hielden we het vol. We schrijven geschiedenis met deze jonge honden. In vier jaar tijd van de vijfde naar de derde klasse is een prestatie van jewelste. Jur Smit kon zich geen beter afscheid wensen. Volgend seizoen spelen we weer tegen Eems Boys. Ik kan me nog herinneren dat we hier wonnen, toen nog met Jampie en Gezienus in de basis. Nu hebben we Joep, Johan, DvD, Ronny, Jeroen, Niels, Kees, Menno, Gert, Vincent, Dennis, Erik, Tim, Danny, Richard, Richard, Marcel, Johan D en de rest. 3e Klasse, kom maar op.

Ongelofelijk, wat een middag. Met heel veel dank aan de jeugd. Jongens wat was dit mooi!3 of 4 jeugdteams werden ook gehuldigd. Sorry, dat ik dit niet precies weet. De jeugd heeft de toekomst. Ook Jur beaamde dit vanmiddag in zijn speech. Poolster heeft een goed A-elftal met veel potentieel.  Een erehaag voor beide ploegen. Minstens 400 man hebben hier van genoten. Poolster heeft zich vanmiddag van haar beste kant laten zien. Vechtend als collectief tegen een betere tegenstander. In de vijftiger jaren al kampioen van Groningen, nu weer een aansprekende ploeg in de regio. De gemeente Delfzijl kan niet meer om ons heen. Maar op dit moment is dit niet zo belangrijk. Nu telt alleen de emotie. En die was er!!.

Een hele week

Deze wedstrijd duurde niet twee keer anderhalf uur. Deze wedstrijd duurde en dikke week.

Na de overwinning vorige week in Angelslo was de return het gesprek van de week. Angelslo was vorige week de betere ploeg. Toch wisten wij te winnen. Veel gesprekken zijn er gevoerd, hoe moeten we spelen? Hoe zal het gaan? Als we maar niet te snel achter komen.

Je voelde de spanning op sportpark Oldencate deze week. Ronny had iets te lang in de tuin gewerkt en had last van de rug, Jeroen was geschorst. Joep en Menno hadden het hier direct over vorige week. Hoe zal het coachen nu gaan. Hoe gaan we het doen?

Wedstrijd

Een wedstrijdverslag kunt u lezen op .vvpoolster.net . Ik heb maar amper iets van de wedstrijd gezien. Wel meer dan vier jaar geleden toen ik door Onstwedde heenreed. We kwamen al snel op een voorsprong door een geweldige aanval, DvD legde breed en Ronny schoof de bal tussen de palen. Een langdurig protest van de Drenten bracht de goed fluitende scheids niet van de wijs. We stonden voor. Echter uit de aansluitende aanval wist ook Angelslo uit een goede vrije trap te scoren. Het was weer gelijk. Johan had moeten scoren. Hij raakte twee keer de paal.” Al had ik zes van deze kansen gehad was die er nog niet in gegaan” was z’n commentaar Ook DvD had via een bekeken bal de wedstrijd op slot kunnen scoren. Zenuwen  speelden een belangrijke rol. Erik werd er uit gehaald. Hij voelde zich niet goed. Ik had hem de avond ervoor nog wat geruststellende berichten gestuurd, het mocht niet baten.  Tim nam zijn plek in.

Spanning

Van goed voetbal was geen sprake. Natuurlijk maakt dat in zo’n wedstrijd niet uit. Angelslo probeerde en Poolster verdedigde. De wedstrijd had hetzelfde gezicht als vorige week. Op het middenveld was Angelslo heer en meester maar dan stokte het.  Zo verliep de tweede helft. Er werd steeds meer en meer op de klok gekeken. Poolster was dicht bij een historisch feit.

Jan Brontsema en ik zaten in de tweede helft even in de kantine. “ ik kan dit niet meer zei hij”

Dan de bevrijdende treffer. Tim, die prima invalt, wordt ten val gebracht binnen de zestien. Een strafschop tegen het einde van de wedstrijd. Het duurt uren voor DvD de bal op de stip kan leggen. De scheids loopt er nog even naar toe en D moet de bal weer verleggen. Slopend.

Hij schiet de bal precies zo in als donderdag op de training. De ontlading is groot. We promoveren. Angelslo heeft geen tijd meer om twee keer te scoren.

Oude tijden herleven

Van dit historisch gebeuren zal een dvd samengesteld worden. U kunt deze over niet al te lange tijd bestellen via de site van onze club.