2e helft houdt Poolster in de race

De competitie nadert haar ontknoping. Het rekenwerk kan beginnen. Ook al doe ik dit nog maar even niet. Er kunnen nog steeds een groot aantal ploegen kampioen worden. Poolster hoort daar na vanmiddag nog steeds bij. Elke komende wedstrijd is een finale. Dit geldt voor de gehele top zes. Met nog vier wedstrijden te gaan, waarvan nog een voor de tweede periode ,is de sportzomer begonnen.

VVS – Poolster was vandaag de enige topper in deze klasse. De rest van de kandidaten trof op papier een gemakkelijker tegenstander. Al blijft de bal natuurlijk rond. De nummers zes en zeven troffen elkaar ook. Deze zes punten wedstrijd moest gewonnen worden om nog in de race te blijven voor het kampioenschap. VVS dacht er net zo over. Deze ploeg heeft al een periodetitel op zak en zal dus sowieso voor promotie gaan voetballen.

VVS liet gelijk in het begin zien wat ze deze middag voor ogen hadden. De druk werd direct opgevoerd en Poolster werd teruggedrongen. Dit resulteerde in twee kansen. De niet geheel frisse Gert had het moeilijk met z’n directe tegenstander. Zo kwam de bal vaak gevaarlijk de zestien binnen. Toch is het Poolster wat op voorsprong komt. Wederom door een kopbal. ( de derde op rij, ik denk dat Poolster de meeste kopgoals maakt in deze competitie ) Ronny was de gelukkige. Vlak daarna had Dennis de voorsprong moeten vergroten maar raakte de paal.

VVS was de eerste helft voetballend de betere ploeg, vooral op het middenveld voerden ze de boventoon. Poolster speelde deze fase te slap en gaf te weinig druk naar voren. Zo kon VVS aanval op aanval uitvoeren. Dit resulteerde natuurlijk in een treffer 1-1. De kopjes gingen  hangen en Poolster liet het wat glippen. VVS rook bloed. Een hoge bal , en als zo vaak een doelpunt dan. 2-1. Een andere tegenstander was weer de scheids. Poolster had een strafschop moeten krijgen vanwege hands. Wij  moeten tegenwoordig drie keer scoren willen we met 1-0 winnen. Zo ook vandaag weer. Toch wil ik het hier niet op afschuiven. We zaten als ploeg niet goed in de wedstrijd.

De ommekeer

Als ik vandaag in de rust geld had kunnen inzetten was ik het kwijt geweest.Ik zag het niet meer zitten. Onze jongens verlieten met gebogen hoofd het veld richting kleedkamer. Ik dacht nog : dit wordt een hele klus voor Pieter en Jur. Wat er in de thee zat weet ik niet maar het was goed spul. Een ander Poolster keerde terug op het veld. Toch was het nog wel VVS die de eerste kansen kreeg. Toen hadden we het geluk een keer aan onze zijde. Door een fout in de verdediging pikte Dennis de bal op, dacht niet na en maakte de gelijkmaker. De vijftig meegereisde supporters ( waar zie je dat nog ) zweepten hun ploeg op.

Het was een open wedstrijd geworden. Poolster speelde een stuk agressiever en zette VVS vroeg onder druk. De beleving was er weer. Ook al was het spel nog niet altijd goed, inzet en strijd waren nu wel aanwezig. VVS schrok hiervan en de zwakste linie van de Oostwolders, namelijk de verdediging, wist hier niet altijd raad mee.

Richard Dijkman werd vervangen door Johan Dijkman. Richard had een elleboog in z’n gezicht gekregen en moest naar de kant. Jeroen was al twee keer behandeld aan een liesblessure en had eigenlijk gewisseld moeten worden. Voor de wedstrijd had hij zich al laten behandelen in Groningen. Jur durfde het niet aan om hem naar de kant te halen. VVS speelde vaak met hoge ballen vanaf de zijkant en Jeroen had hiervan al aardig wat geruimd.  Richard Hofstee en Dennis Smit waren vandaag niet van de partij, zodat een vervanger ook niet echt voor handen was.

De wissel pakte uitstekend uit. Ronny trok de bal zo’n beetje vanaf de achterlijn richting de zestien. Johan Dijkman kwam inlopen en maakte denk ik het belangrijkste doelpunt in z’n leven. Johan Dijkman wordt dan weer naar de kant gehaald vanwege een blessure. Tim is zijn vervanger. Het zijn niet elf maar vijftien spelers die het moeten doen in deze fase van de competitie. Gelukkig snappen de spelers dit wel.  De ontlading was grandioos. Iedereen gaf het uiterste. Je weet hoe de wedstrijd gaat lopen. Er was inmiddels ook al weer een doelpunt afgekeurd en een handsbal door de vingers gezien. VVS zet alles op alles . Poolster houdt stand. Tussen deze twee korte zinnen zit een hoop emotie en nagelbijten.

De topper is gespeeld. Wij trekken aan het langste eind. Na het laatste fluitsignaal is de ontlading geweldig en bij VVS de frustratie groot. Volgende week hekkensluiter TEO. Maar ook dit is een finale!

Dorpsagenda