Afscheid Gerard Heun

De laatste thuiswedstrijd van deze competitie. Winnen was een must om tweeërlei redenen.
Er was nog een kleine kans op het behalen van de nacompetitie, alleen dan moest LEO wel punten morsen tegen de Pelikanen. Wij moesten in elk geval zorgen dat we de drie punten over de streep haalden en verder maar afwachten. Ik kan alvast verklappen dat LEO won van de Pelikanen. Ook Pooster behield de punten in Spijk. Er rest nog een minimale kans volgende week, maar LEO treft dan het matige Ezinge die nog nacompetitie tegen degradatie moet spelen en Poolster moet naar het lastige VVS. Het had vandaag moeten gebeuren.

Poolster begon goed aan de wedstrijd. Zonder de geschorste Dennis van Dijk en de geblesseerde Jeroen de Groot traden onze jongens aan op het kurkdroge en harde veld. Er werd getwijfeld aan het schoeisel. Normaal regel je dit in de warming up maar verscheidende Oldencaters wisselden na meermalige glijpartijen toch nog van schoenen. We kwamen vrij snel op een 1-0 voorsprong. Ik heb de neiging om het doelpunt aan Gerard Heun toe te kennen, hij stond er het dichtste bij maar werd wel geholpen door een Stedumer. Het was een bevrijdende treffer. De laatste wedstrijden waren moeizaam verlopen en we smachtten naar een overwinning. Dit zat er ook dik in, met name door een geweldige redding van Marcel Werkman. Velen hadden het doelpunt van Stedum al geteld maar onze doelman wist middels een katachtige reflex de bal over de deklat te tillen. Dit gaf vertrouwen in het verdere verloop.
Voor de thee wisten we op 2-0 te komen door een doelpunt van Johan de Groot. Aan de kant werd al het doelsaldo genoemd. Nog 4 en dan zijn we LEO voorbij op de ranglijst.

Toch verliep het anders. De verwachting dat Stedum het liet lopen ging niet op. Sterker nog , de tegenstander drukte ons terug op de eigen helft We zetten te weinig druk op de bal, dit resulteerde in een treffer van Stedum. 1-2. In Leens was het nog steeds 0-1. Er was druk sms verkeer tussen de beide dorpen.

We hadden het moeilijk de tweede helft, een paar kleine kansjes was alles wat deze drie kwartier bracht. Ook Stedum was niet bij machte goed door te drukken. Misschien lag het aan het warme weer, de prima fluitende scheids laste in elk geval een paar keer een drinkpauze in.

Zo won Poolster gelukkig weer een wedstrijd maar de kans op nacompetitie is minimaal.

Het was de laatste thuiswedstrijd van spits Gerard Heun. Eigenlijk heb ik geen idee hoe lang hij in het eerste gevoetbald heeft. In de tijd dat ik leider was heb ik veel met hem te maken gehad. Kees, z’n vader, zal dit ongetwijfeld direct kunnen zeggen. In huize Heun werden de krantenknipsels altijd zorgvuldig ingeplakt. Gerard is altijd een Poolster man geweest, eventjes heeft hij gebuurt bij Corenos.
Ik hoop dat hij er volgende week tegen VVS nog een paar in knalt. Gerard bedankt voor al je doelpunten in het eerste elftal. Je kan terug kijken op een prima carrière.