MFC update juni 2020

MFC update juni 2020

Vanaf 1 juni zijn we weer open!
Ook het MFC mocht vanaf 1 juni weer open. Binnen de richtlijnen van het RIVM uiteraard. Verenigingen, organisaties en clubs, die normaal gesproken al gebruikmaken van het MFC, ontvingen vorige week al een aparte e-mail met de richtlijnen en (nieuwe) huisregels. Wil je het MFC reserveren voor een nieuwe activiteit? Neem dan contact op met Kornelia Keizer. Zij kan je vertellen hoe we ons binnen het MFC aan de richtlijnen houden. (zie laatste alinea voor contactinfo).

Nieuw bestuurslid!
De plannen worden steeds concreter en ook de hoeveelheid werk neemt daarmee toe. Daarom wordt het MFC-bestuur vanaf nu versterkt door Ab. Hij stelt zichzelf graag even voor!

“Mijn naam is Ab Reitsma en ben sinds kort bestuurslid van het MFC Spijk. Ik ben 65 jaar jong, woon ruim 43 jaar aan de Lage Trijnweg 2 in Spijk. Ben getrouwd met Geertruida en we hebben twee dochters, twee schoonzoons, vier kleinkinderen, hond, katten, schapen … Tot aan mijn pre-pensioen in september heb ik als senior docent gewerkt bij de Hanzehogeschool Groningen. Daarvoor ook vele jaren bij verschillende organisaties op het gebied van Personeel en Organisatie. Mijn leven lang ben ik aan het leren (geweest). Verder heb ik geparticipeerd in o.a. medezeggenschapraden in het onderwijs, plaatselijke belangencomités, Buurtvereniging Boet’n Dörp, Commissie Bezwaar & Beroep Gemeente Delfzijl, Raad van Commissarissen Werkprojecten Groep en de stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Ik heb gevolleybald, getennist en ben de laatste jaren een fervent wandelaar geworden, o.a. met onze Friese Staby ‘Ymke’. Geboren en getogen ‘onder de rook van Rotterdam’, hanteer ik het adagium: ‘Geen woorden maar daden’. Het lijkt me leuk om mijn steentje bij te dragen aan de toekomst van het MFC Spijk.”

Heb jij de plannen al gezien?
Er staat een verbouwing op stapel! Dat weet je misschien al wel? Maar heb je de plannen nog niet gezien voor het MFC en ben je wel nieuwsgierig? Bekijk hier alsnog de plannen van het MFC

Waar gaan we heen tijdens de verbouwing?
Waar kunnen jij, jouw vereniging en andere Spieksters terecht tijdens de verbouwing van het MFC? Goeie vraag! Er is gewikt en gewogen tussen verschillende opties, zoals het MFC tijdens de verbouwing open laten, uitwijken naar het Winkelhuis of gebruikmaken van één van de schoolgebouwen. Samen met de schooldirectie, de gemeente en de klankbordgroep is besloten om te wachten met de verbouwing van het MFC, totdat de nieuwe school klaar is en we de oude locatie kunnen gebruiken als uitvalsbasis tijdens de verbouwing. De huidige activiteiten van het MFC kunnen dan gebruikmaken van het gebouw van de Fiepko Coolman. Hoe we de tijdelijke verhuizing praktisch invullen, laten we gebruikers en andere Spieksters uiteraard op tijd weten!

Job Alert!
Heb jij een neus voor leuke activiteiten en lijkt het je leuk om voor andere Spieksters af en toe wat te organiseren in ons dorpshuis? Dan zijn we op zoek naar jou! Stuur een berichtje naar Johnny Sikkema om je aan te melden voor de activiteitencommissie: johnnysikkema@hotmail.com

Het MFC is er ook voor jou…
Wil je zelf een workshop organiseren, heb je wat te vieren of zoek je gewoon een plek om met een wat groter gezelschap samen te zijn? Reserveer dan een ruimte in het MFC! Dat kan via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online. MFC-formulier

Dorpsagenda