MFC update oktober 2019

MFC update Oktober
Het is alweer even geleden dat we alle Spieksters op de hoogte brachten van de ontwikkelingen rondom het MFC. In de tussentijd is er zoveel gebeurd dat het niet allemaal in één nieuwsbrief past. Daarom gaan we de komende tijd proberen om regelmatig een update te geven over de plannen en de bouw van het nieuwe dorpshuis.

Henk Sikkema vertelt over zijn afscheid
Na zes jaar voorzitterschap, neemt Henk Sikkema afscheid van het MFC-bestuur. Hij begon als voorzitter, omdat de kerk na de samenvoeging een aantal gebouwen wilde afstoten. Henk vertelt daarover: “Vanuit dorpsbelangen wilden we een ontmoetingsplek of dorpshuis waar Spieksters en hun verenigingen terecht kunnen. We zijn met een clubje begonnen in de Commissie Voorzieningen. Samen met de kerk hebben we bekeken hoe we de gebouwen over konden dragen aan het dorp. We hebben allerlei mogelijkheden onderzocht, daarom heeft het ook zo lang geduurd om de plannen uit te werken. Uiteindelijk ben ik het meest trots op het feit dat het gaat lukken om de oude kerk en Pro Rege te renoveren en straks om te bouwen tot een plek voor iedereen. De afgelopen 6 jaar heb ik samen met 6 anderen gemiddeld 2 avonden per week besteed aan het MFC. Zo’n zelfde hoeveelheid aan documenten staat er op mijn computer. Als je alles print, kun je daar de straat van Spijk tot Bierum wel mee bedekken. Hoewel ik geen voorzitter meer ben, blijf ik nog wel betrokken als vrijwilliger, en hopelijk vele dorpsgenoten met mij. Hierbij wil ik dan ook alle Spieksters, vrijwilligers en het bestuur veel succes wensen met het vervolg.”

Andere bestuurswissels
Naast Henk Sikkema verdienen de volgende mensen ook zeker een eervolle vermelding in deze nieuwsbrief: Thomas Pastoor en Koert Stulp. Ze zijn gestopt als bestuursleden, omdat werk en andere zaken niet meer te combineren waren met hun bestuursfuncties. Ook zij zijn vanaf het prille begin betrokken bij de plannen rondom het MFC. Eén van de vele dingen die Thomas bijvoorbeeld heeft gedaan, is het schrijven van de eerste projectplannen en visieschets voor het MFC. Koert is altijd de man van de financiën geweest en natuurlijk degene die ons de weg kon wijzen binnen de gemeente. We willen Thomas en Koert ontzettend bedanken, voor alle tijd, moeite en energie die ze in het MFC gestoken hebben. Koert heeft ook aangegeven dat we nog wel van zijn expertise gebruik mogen blijven maken, als adviseur. En daar waar mensen afscheid nemen, komen ook nieuwe mensen binnen. Jan den Boer is nu voorzitter en Mathilde Lievers en Kim van Zwol zijn begonnen aan hun proeftijd in het bestuur…

Hulp gevraagd | Heb jij je al aangemeld?

Veel van jullie hebben zich al aangemeld als bouwend of sjouwend vrijwilliger. Hartstikke mooi, wanneer we straks starten met de renovatie. We zijn blij met alle hulp en vinden het superfijn dat Spieksters zich zo massaal hebben aangemeld. Maar ben jij toevallig degene die nog geen vrijwilliger is en heb je wel zin om af en toe de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan alsnog aan! Dat kan bij: Klaas Kooistra.

Ook jij kunt gebruikmaken van het MFC…

Het MFC is van ons allemaal, dus ook een beetje van jou. Zeker als je wat te organiseren hebt! Wil je bijvoorbeeld een workshop geven, heb je wat te vieren of zoek je gewoon een plek om met een wat groter gezelschap te zitten? Reserveer dan een ruimte in het MFC. Dat kan via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online MFC-formulier.

Bestuur MFC
Kim van Zwol