Dorpsbelangen nieuws juni 2020

Veilig Verkeer Spijk
Naar aanleiding van de online enquête die u kon invullen op www.spijk.net en de matrixborden die enige tijd geleden de snelheid hebben gemeten aan de Hoofdweg Zuid en de Ubbenasingel, zal binnenkort op deze site een verslag te lezen zijn.

Mocht u nog steeds belang hebben bij de 30 km-zone stickers, deze zijn nog steeds beschikbaar. Ze zijn gratis te verkrijgen bij Gea Reitsema, Hoofdweg Zuid 31.

Springkussen huren?
Dorpsbelangen beschikt over een groot- en klein springkussen. Deze zijn destijds door het Loket Leefbaarheid gerealiseerd. Mocht u deze willen huren, dan is dit mogelijk. Ze zijn te vervoeren inclusief aanhangwagen. Wij vragen een borg van €25,- en daarnaast kunt u een vrijwillige bijdrage doen. Voor meer vragen kunt u ons mailen.

‘t Loug
De lantaarns in  ’t Loug zijn aan onderhoud/vervanging toe. Een lid van Groen Spijk is momenteel aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. De stankoverlast in de gracht in ’t Loug is nog steeds een belangrijk agendapunt. Helaas kunnen wij alleen melden dat er momenteel contact is tussen de gemeente en SOGK. Hiervan worden wij op de hoogte gehouden.

Dorpsvisie
Ondanks de coronacrisis kunnen wij u laten weten dat de definitieve dorpsvisie klaar is. Hoe nu verder? Een persmoment/bericht zal volgen. Daarna zal de dorpsvisie overhandigd worden aan de wethouder. Wanneer dit alles zal plaatsvinden is nog niet duidelijk. We houden u op de hoogte.

Dorpsbudget
Het aantal aanmeldingen om in aanmerking te komen voor (een deel van) het dorpsbudget was dit jaar enorm!
Zo groot dat er te weinig geld is om al deze aanvragen te financieren. De commissie heeft de aanvragers doorverwezen naar het leefbaarheidsloket en bewonersinitiatieven. Zo hoopt de commissie dat alle aanvragen alsnog gefinancierd/gerealiseerd kunnen worden. Aanvragen die zijn binnengekomen voor o.a. vogelhuisjes, picknicktafels, tenten, muziekinstallatie.

Donateursvergadering
Door de coronacrisis wordt de donateursvergadering dit jaar niet georganiseerd. Mocht u toch vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bestuur
Ons bestuurslid Freddy Hoogland heeft te kennen gegeven per 1 juni zijn bestuursfunctie neer te leggen. Wij danken hem voor zijn inzet en hopen op termijn weer een nieuw bestuurslid te mogen verwelkomen. Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden.

Marktplaats Spijk
Zaterdag 15 augustus willen wij graag Marktplaats Spijk organiseren. Binnenkort kunt u op www.spijk.net meer informatie hierover vinden.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk

Kitty Wiersema       voorzitter
Monique Kats         secretaris                                                  dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon           penningmeester
Jannie Pijper        bestuurslid
Vacant               bestuurslid
Gea Reitsema         bestuurslid
Cor Bouma            bestuurslid
Hinnie Hofman        bestuurslid
Nanco Nanninga       bestuurslid

Dorpsagenda