Nieuwsbrief MFC maart 2020

Daar zijn ze dan! In deze roerige tijden, hebben wij ook wel wat behoefte aan wat andere nieuws. Daarom presenteren we met enige trots: de tekeningen! Download eerst de documenten bij deze nieuwsbrief, bekijk de plattegronden en volg daarna onderstaande, tekstuele rondleiding…

download hier de begane grond (PDF)
download hier de begane grond (PDF)

Tekstuele rondleiding…
Kom binnen en wees welkom in ons nieuwe MFC. Wat fijn dat je er bent! Trek je jas uit, hang ‘m op en dan starten we met de rondleiding. Zoals je op de plattegrond ook al hebt gezien, kom je op dezelfde plek binnen als voorheen, echter is de ingang nu grotendeels van glas en ook de scheidingswand en de doorgang naar de huiskamer zijn van glas, zodat hier nu ook het nodige daglicht naar binnenvalt. Afhankelijk van de activiteit kan de huiskamer anders ingericht worden. Wat wel vast staat, is de bar aan de overkant van de ingang. Deze bar grenst aan de centraal gelegen en nieuwe keuken…

Kijkje in de toekomstige keuken

Je leest het goed. De keuken is verhuisd. Tussen het verengingsgebouw en de kerkzaal was eerst een soort binnenplaatsje en nu is daar een centrale keuken. Er is voor deze oplossing gekozen, omdat we op deze manier de hapjes en drankjes vanaf een centrale plek, binnen de gebouwen, kunnen serveren of aanvullen. Je kunt zien dat in de keuken is nagedacht over dubbel-draaiende deuren en de bereikbaarheid van de horecavoorraad.

Zaalindeling
Kom je in de toekomst voor het bloedprikken, de jeugdsoos, een vergadering of om muziek te maken? Kijk dan bij binnenkomst op het informatiebord in welke zaal je moet zijn. Het verenigingsgebouw bestaat voortaan uit twee gelijke zalen, die gescheiden zijn door een scheidingswand. Voorheen was de ene zaal wat groter dan de andere, maar nu is de verdeling fifty-fifty. Bovendien blijft het podium behouden en de lichtkokers in het plafond zorgen naast de glazen pui voor meer inval van daglicht. En haal je de scheidingswand weg? Dan is er ook in de toekomst weer een grote zaal van te maken.

Theaterzaal | Cabaret, toneel of concert

Stel je voor, je hebt een kaartje gekocht voor een concert van CBS, een opvoering van de toneelvereniging of je hebt zelf een avond georganiseerd. Dan ben je welkom in het voormalige kerkgebouw. Als je binnenkomt door de oude kerkingang, kun je links je jas ophangen en als het nodig is, kun je rechts nog even naar het toilet. Zorg dat je op tijd komt, want dan kun je voorafgaand aan de voorstelling, achterin de theaterzaal nog even een drankje halen aan de bar. Gezellig!

In dienst van het dorp
Een dorpshuis moet de spil van een dorp zijn. Het moet in dienst staan van het dorp. En daar hoort ook een plekje bij waar je terecht kunt als er iemand uit ons midden is overleden. In een hoek van het gebouw, goed bereikbaar met eigen ingang en wat meer afgelegen van de zalen, vind je straks een opbaarruimte. Als je bijvoorbeeld zelf geen plek hebt in huis, wordt dit een plek waar je in alle rust afscheid kunt nemen van een dierbare.

Vragen over de plannen? Wil je meedenken of heb je feedback?
Heb je feedback of andere ideeën bij de plannen, omdat je bijvoorbeeld nu al met je vereniging gebruikmaakt van het MFC? Schrijf alles op. Want we betrekken jou en je mening graag bij dit project. In de nieuwsbrief van maart vertellen we: hoe we jou, je club en andere Spieksters betrekken bij de plannen en waar je jouw feedback kwijt kunt de komende tijd!

Het MFC is er ook voor jou…
Wil je zelf een workshop organiseren, heb je wat te vieren of zoek je gewoon een plek om met een wat groter gezelschap samen te zijn? Reserveer dan een ruimte in het MFC! Dat kan via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online MFC-formulier.