Herdenking ontploffing munitieloods Spijk

En toen was daar die enorme explosie…..

Op 12 juni 1945 stond de wereld even stil voor Spijk. Er was een enorme explosie in de opslagloods voor munitie. Ramen sprongen kapot en er lag puin in diverse straten, in het hele dorp heerste verwarring. Er zijn hierbij 7 mensen omgekomen en nog eens 7 raakten gewond.

Op 12 juni 2020 willen we hier bij stil staan. Om 16:45 uur zal er in stilte een krans gelegd worden bij het monument op de begraafplaats. Laten we als dorp hier samen bij stil staan. Ik wil u vragen om de vlag deze dag halfstok te
hangen.

Kitty Wiersema,
voorzitter Dorpsbelangen Spijk

Lees op groningen4045.nl een verslag over de ontploffing (De verhalen van Groningen)

Onderstaande film is gemaakt door SiBTV https://sameninbeeld.tv/

 

foto: redactie spijk.net/2020