Bibliotheek Spijk viert 50 jarig bestaan

Vandaag werd gevierd dat de bibliotheek in spijk al 50 jaar bestaat. Leden van CBS brachten een aubade aan de vrijwilligers/lezers van onze bibliotheek. Altijd mooi om een versie van het Grönnens laid van hun te horen.

Volgens Arend Middelveld (RvB Biblionet Groningen) is het een hele prestatie dat in zo’n kleine plattelandsgemeente van minder dan 2000 inwoners een bibliotheek als deze nog steeds open is. Ondanks de vele bedreigingen tot sluiting in het verleden lijkt er nog een mooie toekomst voor de bibliotheek weggelegd. Doordat de bibliotheek in de nieuw te bouwen school wordt gevestigd lijkt de toekomst volgens Ilona Ebels (Regiomanager Biblionet Groningen) voorlopig veiliggesteld. Na de lovende woorden en felicitaties vanuit de gemeente Delfzijl werd het boerderijenboek door wethouder Hans Ronde overhandigd aan Barbara van Hofslot. Tenslotte werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet en werd er door iedereen een toast uitgebracht.

Jan G. Hazeveld