4 Mei herdenking 2024 in Spijk

Tijdens de 4 mei herdenking in de Andreaskerk werd door Reyer Gerritsen van Dorpsbelangen stilgestaan bij de slachtoffers van de munitieramp op 12 juni 1945, de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, en de slachtoffers van ander oorlogsgeweld waaronder in Oekraïne, Gaza en Israël. Door José uit groep 8 van Kindcentrum ’t Maar werd een gedicht voorgelezen in het kader van het landelijke thema voor 2024: Vrijheid vertelt.

Bij het verlaten van de kerk werden witte rozen uitgedeeld en onder begeleiding van twee tamboers van CBS werd de stille tocht aanvaard naar de begraafplaats aan de Hoofdweg Zuid. Op de begraafplaats waar CBS passende tonen ten gehore bracht, werd na het spelen van het signaal Taptoe twee minuten stilte gehouden. Daarna werd het Wilhelmus gezongen en werd raadslid Gert Drenth van de Gemeente Eemsdelta door Elsbeth Tebbes van Dorpsbelangen uitgenodigd een toespraak te houden. Carolien en Elleke van groep 8 van ’t Maar droegen daarna een mooi gedicht voor. De kranslegging bij het monument van de munitieramp vond plaats door het raadslid en Jeroen van der Schaaf van Cadanz/Welzijn. Hierna werden er rozen door de aanwezigen gelegd.

In het Spiekhoes werd nog nagepraat over deze 4 mei herdenking. Stichting Dorpsbelangen Spijk, dankt alle aanwezigen voor hun medewerking

Reyer Gerritsen,
4 mei Comité Dorpsbelangen

Dorpsagenda