Nationale Voorleesdagen met Pie & Raatje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2023 zijn in de bibliotheken van de gemeente Eemsdelta verschillende activiteiten georganiseerd De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders. In de bibliotheek van Spijk is Mizzemos op bezoek geweest maar ook Stichting Pie & Raatje met hun muzikale theatervoorstelling voor peuters en kleuters.

Prentenboek van het jaar
Dit jaar is het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje verkozen tot Prentenboek van het Jaar.
Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Evenementen in de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn in de bibliotheken van Eemsdelta allerlei evenementen georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind. In de bibliotheek van Spijk konden peuters en kleuters 25 januari meedansen en zingen met Mizzemos en heeft muziektheater Pie & Raatje op 22 februari een muzikale theatervoorstelling gegeven aan groep 1 van basisschool ‘t Maar en de peutergroep van Kids2b Hummelhoes

Voorlezen
Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen reizen we naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens overgaan. Daarnaast zorgt een voorleesmoment tussen jou en je (klein)kind voor een mooie band en herinneringen. Weet jij nog welk boek er vroeger aan jou werd voorgelezen?

Boeken ontdekken
Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kindje past. Kinderen tot 18 jaar kunnen een gratis bibliotheekabonnement ontvangen; kom dus gerust langs om je baby, peuter of kleuter in te schrijven in de bibliotheek.

Mignon Noordegraaf

Meer informatie:www.biblionetgroningen.nl

Dorpsagenda