Poolster hard onderuit

Een totale off day nekte Poolster vandaag. Het spel van met name de tweede helft van vorige week was ver te zoeken. Dit deed me eerder denken aan een wedstrijd op een regenachtige zaterdagmiddag in Feerwerd. Natuurlijk kwamen we wel weer voor, maar dit bleek later een toevalstreffer te zijn. De rest van de wedstrijd was voor Gronitas. Alleen in de laatste minuut wist de jonge Marco Dijkstra nog te scoren. De wedstrijd was toen allang gespeeld.

 

Poolster was best met goede moed vertrokken uit Spijk. De spirit zit er goed in . We spelen een potje mee in de derde klasse. Gronitas staat voor haar doen te laag op de ranglijst en zou, vernomen uit betrouwbare bron, vandaag voor het eerst weer compleet zijn. Vorig jaar wisten we twee keer te winnen van de kampioen van de 4e klasse.

 

De wedstrijd begint gelijk goed. De Groningers krijgen een beste kans. Dennis Smit is z’n man kwijt. Gelukkig wordt alleen het zijnet geraakt. Uit de tegenaanval scoort Poolster. Bakker frommelt de bal achter de keeper. We staan voor de 7e keer dit seizoen op voorsprong.

Eigenlijk zijn we nog niet eens begonnen te voetballen. Dit zou ook niet gebeuren blijkt later.

Gronitas voetbalt gemakkelijk en komt vaak gevaarlijk uit. De Spijksters winnen bijna geen duel en worden gemakkelijk naar achteren gedrongen. Dan helpen we Gronitas ook nog een handje mee. Menno wil een voorzet wegwerken maar deponeert de bal in het eigen doel. Zo is het al weer vrij snel gelijk. De scheids had de bal ook nog op de stip kunnen leggen maar hij geeft aan dat Jeroen de bal speelde. Hij raakte wel degelijk ook de man. Twee overtredingen randje zestien brengen de Stadjers op voorsprong. Tot twee keer toe gaat de bal door de muur. We zijn gewoon niet bij de les vandaag. We gaan de rust in met een 4-1 achterstand.

 

Guus haalt Menno en Richard Dijman naar de kant. Hij had ook anderen kunnen wisselen zegt hij na de wedstrijd. Vincent, die niet had kunnen trainen deze week, en Marco Dijkstra zijn de vervangers. Later valt Niels nog in voor Dennis Smit. Het maakt niet veel uit. Het lukt Poolster niet de wedstrijd om te draaien. Gronitas scoort nog drie maal. De frustratie is te zien. Natuurlijk gaan we nog vaak verliezen dit seizoen. Hopelijk niet weer op deze manier.

7-2.

 

We staan op de ranglijst op een voor ons prima plek. 11 uit 7 is nog steeds een goede start, we hebben al een behoorlijk aantal goede ploegen gehad. Toch moeten we wel bij de les blijven. Uitglijders kun je je niet veroorloven. Volgende week eerst oefenen tegen de Pelikanen. Dan komt het echte werk weer. Wonden likken en weer knallen, want dat we het kunnen hebben we al laten zien deze competitie.

 

 

Dorpsagenda