Succesvolle sterrit oude stijl

Afgelopen donderdagavond is de traditionele Poolster sterrit weer verreden, deze keer was het weer de stijl van weleer van de jaren lange uitzetter de heer P.J. Flilkkema. De laatste jaren werd de sterrit uitgezet door diverse andere partijen maar dit waren toch niet de sterritten zoals wij ze in Spijk en omgeving gewend waren. De heren Adri van Kooten en Harry de Groot hadden hun diensten aangeboden om de sterrit te willen uitzetten, met nadruk dat ze graag naar de oude stijl terug wilden. Zo kon men zich vanaf 17.00 uur op 30 mei aanmelden en vanaf 18.00 uur starten. De belangstelling was enorm er waren soms wachtrijen voor de inschrijftafel in de kantine, er waren uiteindelijk 82 auto’s die aan de sterrit deelnamen , zeker een record voor de laatste tien jaar. Het was een prachtige rit door noordoost Groningen, diverse mensen waren op bepaalde plekken nog nooit geweest. Het was een tocht van ongeveer 40 km en best pittig en wat”Flikkema” trucjes, of moeten we nou zeggen “de Groot/van Kooten” trucjes . Met de gewone vragen en de vele foto’s wat je in de route moest zoeken , had je met z’n tweeën de handen echt vol. Maar heren ,onze complimenten voor de mooie rit, voor herhaling vatbaar. Alle deelnemers waren rond 22.00 uur weer in de kantine, die door de overweldigende belangstelling, bomvol was .De kantinevrijwilligers konden er bij tijd en wijle niet aan werken. Er werd nog lang nagepraat over wat men wel en niet goed had, totdat rond de klok van 23.00 uur de sterrit werd uitgelegd door Harry de Groot. De heren Adri van Kooten en Harry de Groot werden bedankt namens het bestuur van de vv Poolster en kregen voor het vele werk een attentie, waarna de prijzen werden uitgereikt. Er waren 10 prijzen en nog een poedelprijs. Door de grote opkomst en de hectiek van het nakijken is er helaas dit jaar geen totaallijst opgemaakt.

Hierbij de prijswinnaars en het aantal strafpunten:

1e prijs Klaas Kooistra 154
2e prijs Nick Kloosterman 180
3e prijs Menno Kooistra 200
4e prijs JP en Ramon 202
5e prijs Sieneke en Joris 204
6e prijs groep Dijk min 207
7e prijs Claudia,Edwin, en Arjan 209
8e prijs Dam 210
9e prijs Klaas ter veer 231
10e prijs Merlo 236

De poedelprijs ging naar Reinders 449 strafpunten.

foto’s Linda Scheltens:

foto’s Klaas Kooistra:

vv Poolster
tekst: Klaas Kooistra