Uitslag versierde straten

Hierbij de uitslag van de versierde straten met het juryrapport van Edwin en Siert. De prijzen worden binnenkort uitgereikt. Heel mooi om te zien dat er zoveel straten meededen. Het ziet er prachtig uit en is zeker mooi voor de 120 gasten die komen voor de Spijksterdag. Iedereen bedankt voor het meedoen.

Namens St. Dorpsbelangen
Jannie Pijper

Juryrapport:
Na rijp beraad zijn Siert en ik tot de volgende uitslag gekomen:
3e Plaats Hoofdweg-Zuid/Ubbenasingel
De jury kon lastig tot een keuze voor de 3e plaats komen. Daarom eindigen de Hoofdweg-Zuid en Ubbenasingel ex aequo
Hoofdweg-Zuid
Naast de fraaie schildbordjes met het wapen of logo van Spijk, waarmee het verbindende werd uitgebeeld, was de jury gecharmeerd van de wijze waarop de straat ook in letterlijke zin betekenis heeft gegeven aan het thema verbinding. De vlaggetjes vormden een onafgebroken lijn, allemaal aan elkaar verbonden, waarmee een mooi geheel tot stand komt. Met name die aaneengesloten vlaggetjes bracht de Hoofdweg-Zuid op de 3e plaats
Ubbenasingel
De straat heeft met het torentje van Spiek op de schildbordjes prachtig vorm gegeven aan het thema van Spijk. Het torentje is Spijk en Spijk is het torentje en elke Spiekster voelt zich natuurlijk verbonden met het torentje. Ook de overige versieringen van vlaggetjes en textiel gaven blijk van de aandacht die de straat aan hun versiering gegeven heeft. Met het Torentje van Spijk op de schildbordjes onderscheidde de straat zich ook van de andere straten. Het wapen van Spijk kwam de jury vaker tegen.
2e Plaats Tweehuizerweg
De jury heeft veel waardering voor de originele wijze waarop de straat vorm heeft gegeven aan het thema verbinding. Twee mensen naast elkaar, gebroederlijk de armen uitreikend en daarboven het WiFi-icoon dat ook uitdrukking geeft aan draadloze verbinding. Want zijn we in Spijk niet allemaal draadloos verbonden? Wat de schildbordjes nog extra cachet geeft, zijn de verschillende kleuren van de schildbordjes. Daarmee zegt de straat dat je anders mag zijn in verbondenheid. Eenheid in verscheidenheid.
1e Plaats Spaarbankweg
De jury vindt de Spaarbankweg er echt uitspringen. Het thema Verbinding wordt hier het meest uitgebreid, verbeeldend en creatief weergegeven. Een feestje om te zien. De schildbordjes zijn voorzien van afwisselende boodschappen die allemaal aangeven hoe de straat de verbinding in Spijk ervaart en elke niet-Spiekster met 1 straatbezoek weet wat het dorp voor de Spiekster betekent. Eigenlijk zou de straat nog een week langer versierd moeten blijven, zodat iedereen de Spaarbankweg nog eens kan bezoeken.

De jury heeft hun taak als zeer eervol ervaren en feliciteert alle winnaars van harte.

Met vriendelijke groet,



Edwin Broekman

Gebiedsregisseur Delfzijl-Noord, Biessum-Uitwierde, Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk

Dorpsagenda