MFC update december 2021

MFC update december 2021

Vloer(en) gestort!
In de vorige update hebben we al aangekondigd dat er met de bouw gestart is. In de Kwelderzaal (de voormalige kerkzaal) is inmiddels de schuimbetonvloer gestort. Ook de bewapening ligt erin en de leidingen voor de vloerverwarming zijn gelegd. En op het moment van schrijven, wordt de bovenste betonvloer gestort en glad gevlinderd. Als die droog is, hebben we door de gehele kerk een vlakke vloer, de vele op- en afstapjes zijn dan weg. Zo kan de zaal voor allerlei bijeenkomsten gebruikt worden en kan er ook op gedanst worden!

Het vervolg…
Is de vloer droog? Dan gaan we ook nieuwe toiletten bouwen in de oude kerk. Je leest het goed. Bij de ingang van de oude kerk komen nieuwe toiletten en er is ook gedacht aan een invalidetoilet. Na de vloer gaan we ook verder met de nieuwe keuken, die centraal tussen de kerkzaal en de overige zalen komt te liggen. Wil je meer weten over de keuken of het interieur van de kerkzaal? Houd de informatieborden aan de buitenkant in de gaten!

Maandagochtend-crew
Iedere maandagochtend komt er een club van vrijwilligers een helpende hand bieden. De club wordt steeds een beetje groter en slagvaardiger, maar dus ook gezelliger. Die maandagochtend-crew is druk bezig om tegeltje-voor-tegeltje de oude keuken te slopen. Leidingen zijn verwijderd, het oude aanrecht is afgevoerd en ook de vloer is inmiddels weg.

Er is al een Podium!
Ja hoor. Dankzij een koopjesjager in het bestuur, hebben we al een podium. Via Marktplaats hebben we een prachtig, in hoogte verstelbaar, verplaatsbaar en zo-goed-als-nieuw podium op de kop getikt. Het is al opgehaald en staat in de opslag. We hebben nu al zin om de eerste Spijkster-act op dat podium te zien shinen!

Groeten van het MFC-bestuur
Jan de Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Dorpsagenda