Dorpsbelangen nieuws november 2021

Kerst 2021
Anders dan u gewend bent zullen de toegangswegen van Spijk rond kerst aangekleed worden met mooie kerstverlichting. Tevens reiken wij dit jaar een leuke straatprijs uit aan de straat die rond kerst het mooist versierd is! Versier samen met al je buren uit je straat de gehele straat in kerstsfeer en maak kans op een leuke prijs. Meld je als straat aan en krijg een startkapitaal van €50,-. De bewoners van de Spaarbankweg, Hoofdweg Noord, Hoofdweg Zuid en Nesweg hebben zich al aangemeld. Blijf niet achter met jullie straat, en doe mee! Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Vrijwillige bijdrage Sinterklaasintocht
De komende weken staat de  bus voor de vrijwillige Sinterklaasbijdrage weer bij COOP Buist in de winkel. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben wij er voor gekozen om geen envelop bij u in de brievenbus te doen. Om de kosten van dit kinderfeest te dekken, vragen wij u wel om een vrijwillige bijdrage in de bus te deponeren voor nog meer blije kindergezichtjes. 
Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Dorpsagendaoverleg
Vrijdag 29 oktober organiseerden wij weer een dorpsagenda overleg met vertegenwoordigers van alle clubjes/verenigingen die Spijk rijk is. Tijdens deze avond hebben wij weer de agenda’s naast elkaar gelegd en is afgesproken dat wij gezamenlijk een invulling gaan geven aan de feestweek en gastendag die er aan gaan komen. Een ieder die hiervoor uitgenodigd was ontvangt notulen met de besproken punten en enkele actiepunten.

Jaarmarktcommissie leden gezocht!
Voor het organiseren van de jaarmarkt in 2022 zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van de jaarmarkt? Je kan je aanmelden via spijksterjaarmarkt@gmail.com
Organisatie: Marcel de Haan, Ellen Pijper, Monique Kats

Donateursgeld
Al enkele bestuursleden hebben het donateursgeld opgehaald of is bij u aan de deur geweest. U heeft dan een brief van ons ontvangen met het verzoek het verschuldigde bedrag aan ons over te maken. Nog niets gezien? Dan komt er zeker nog iemand bij u langs. Zorgt u dan voor gepast geld in huis? Nog geen donateur maar wel interesse? Dan kunt u een e-mail sturen naar het algemene mailadres. Informatie wordt u dan toegestuurd. Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier. Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet
Gea Reitsema: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Dorpsvisie Spijk
Vorige week maandag mochten wij samen met enkele betrokkenen en vrijwilligers van de werkgroep “Wonen” in gesprek met wethouder Annalies Usmany en Heiko Dijkhuizen van de gemeente Eemsdelta. Wij kunnen terugkijken op een goed positief gesprek! Zoals u heeft kunnen zien is er al gestart met de sloop van de oude school de Borgstee. Samen met de gemeente gaat de werkgroep Wonen binnenkort aan de slag om een programma van eisen te maken. Wat de uiteindelijke invulling gaat worden op deze plek staat nog open, maar dat hier weer gebouwd gaat worden is een feit! Als 2e zal de oude school Fiepko Coolman gesloopt worden. Dit zal gaan gebeuren nadat het MFC klaar is en in bedrijf is.

Naast “Wonen” gaat de werkgroep “Recreëren en Groen” ook fysiek afspreken.
Ook zin om de groep aan te vullen? Laat het de contactpersonen hieronder weten, of mail naar het algemeen mailadres.

De 3e actieve werkgroep is “Verkeer en Veiligheid”. Van deze werkgroep liggen er diverse vragen bij de gemeente. Nieuwsgierig? Ook voor deze werkgroep staan de contactpersonen hieronder vermeld.

De dorpsvisie nog even nalezen? Dat kan middels de volgende link: dorpsvisie

Thema’s & contactpersonen
Wonen: Nanco, Monique en Cor
Groen & Recreëren: Hinnie & Monique
Verkeer & Veiligheid: Hinnie & Nina

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084 t.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga-voorzitter
Monique Kats-secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon-penningmeester
Jannie Pijper-bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema-bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie/Spieksters veur Elkoar)
Cor Bouma-bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman-bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens-bestuurslid (NL Doet / Schoon Spijk)

Dorpsagenda