Onderhoudsbeurt voor het carillon van Spijk

Het carillon, in het “torentje van Spiek”, heeft in de eerste week van januari 2021 een onderhoudsbeurt gehad en is uitgevoerd door Klokken- en Kunstgieterij Simon Laudy uit Heiligerlee. Laudy is ook het bedrijf dat het carillon heeft geïnstalleerd. Zoals jullie misschien wel weten zijn in 2011 de klokken van het carillon 3 meter lager geplaatst. De laatste grote onderhoudsbeurt van het carillon dateert van december 2011. Het carillon is volledig computergestuurd en bevat 80 liedjes, 27 kerstliederen en 53 algemene liederen. Tussen 07.30 en 22.00 uur wordt ieder kwartier een eigen melodie ten gehore gebracht. Het houtwerk van de toren om en rond het carillon wordt deze zomer vervangen, zodat we er weer jaren mee vooruit kunnen. Het carillon kan tijdens de restauratie blijven zitten. (Met dank aan Ebel Kremer en Jan Doeke Pijper voor hun betrokkenheid in de onderhoudsbeurt)

Het carillon is in eigendom van Stichting Dorpsbelangen Spijk. Een van de projecten waar onder andere uw donateursgeld voor wordt gebruikt. Nog geen donateur, geen probleem. U kunt zich altijd aanmelden bij een van de bestuursleden.

Namens Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga (voorzitter)

Dorpsagenda