Dorpsbelangen nieuws januari 2019

Dorpsvisie
Donderdag 17 januari zal Jolanda Dijkhuis van “Stroom” tijdens de presentatieavond van “Spijk in beweging” zichzelf aan u voorstellen en haar plannen omtrent het realiseren van een dorpsvisie aan u kenbaar maken.

Nieuwjaarsreceptie
Afgelopen zaterdag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie van Stichting Dorpsbelangen en VV Poolster plaats. Voor de 2e keer werden de krachten gebundeld om samen deze activiteit te organiseren met als doel om een mooie gevulde zaal te krijgen. De aanwezigheid van Gre Parelmoer zorgde voor voldoende sfeer en een hoop hilariteit! Er werd gelachen, gepraat en gedanst! De vraag; hoeveel mensen verwachten we, is er één die vaak voorbij komt als je een activiteit gaat organiseren. Ook wij hebben ons deze vraag gesteld, en natuurlijk hadden wij verwachtingen. Ondanks dat deze niet geheel uitgekomen zijn, waren wij erg content met de aanwezigheid van diverse nieuwe inwoners en niet te vergeten de aanwezigheid van een grote groep jeugd, waaronder de Oud & Nieuw commissie! Zoals ook in de toespraak naar voren kwam gaat het bestuur zich dit jaar bezig houden met het maken van verbindingen, samenwerken en bruggen bouwen! Mocht eind 2019 dit doel gerealiseerd zijn, wellicht dat dit dan ook zal resulteren in een goedgevulde zaal tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2020! Wij gaan ervoor!!!

Presentatie “Spijk in beweging”
Donderdag 17 januari. Inloop vanaf 19.30 uur start programma 20.00 uur Locatie: MFC Spijk. Tijdens deze avond geeft de Beweegtuin uitleg over het beweegpark en het daaraan gekoppelde beweegprogramma van Huis van de Sport. Tevens presenteert Groen Spijk zich en stelt Jolanda Dijkhuis zich aan u voor en zal zij u enige uitleg geven over haar plannen omtrent de dorpsvisie.

Pubquiz Spijk
Wegens succes organiseren wij op 8 maart weer een Pubquiz.
Inloop is vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur in het MFC (Nesweg 1). Opgeven kan per groep van 4 pers. bij Jannie Pijper, Tweehuizerweg 5. ( janniepijper@hotmail.com) Kosten zijn €5,- per groep.

Spiekstervlaggen
Ook in 2019 kunt u weer bij ons terecht voor de aanschaf van een Spiekstervlag!
Grote vlag: €50,-
Kleine vlag: €30,- (bijv. voor aan de gevel)
Te verkrijgen bij Monique, Tuinbouwweg 2a.

Bestuursvergaderingen
1e donderdag van de maand, aanvang 19.30 uur.
Heeft u iets te vragen of te melden, dan kunt u spreektijd aanvragen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij onze secretaris.

Kitty Wiersema voorzitter
Monique Kats secretaris
Jannie Pijper bestuurslid
Freddy Hoogland bestuurslid
Gea Reitsema bestuurslid
Cor Bouma bestuurslid

dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Dorpsagenda