Dorpsbelangen nieuws oktober 2021

Organisatie gezocht voor Spieksterdag 2023
Voor de oude garde is Gastendag een bekend fenomeen. Eens in de 5 jaar, op de laatste zaterdag van de feestweek, werd er door een groep vrijwilligers een volledig verzorgde dag georganiseerd voor oud Spijksters. Deze oud Spijksters werden dan via de post of e-mail uitgenodigd om weer eens terug te keren naar hun dorp van herkomst. Voor een vaste bijdrage werden zij dan verwelkomt in een grote gehuurde tent of in een dorpsgebouw. Samen bijkletsen, eten, drinken en activiteiten doen in en om Spijk en als afsluiter genieten van een tentfeest voor alle (oud) Spijksters en andere geïnteresseerden. Door het teruglopende aantal deelnemers is het programma de laatste keer in 2016 aangepast, zodat ook Spijksters konden genieten van deze dag. Hierdoor werd de naam Gastendag veranderd in Spieksterdag. Graag willen wij met u inventariseren of er in 2023 weer belangstelling is voor een Spieksterdag. Hiervoor zijn wij op zoek naar draagvlak om deze dag te organiseren. Lijkt het je leuk om je voor deze dag in te zetten? Om een leuk programma te ontwikkelen waar alle (oud)Spijksters, jong en oud, graag heen willen? Meld je dan aan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nlHeb je nog vragen kom dan vrijdag 29 oktober om 19.30 naar de oude Fiepko Coolman school. Op deze avond hebben wij een dorpsagenda overleg en zal ook de Spieksterdag besproken worden.

Kerst 2021
Dit jaar reiken wij een leuke straatprijs uit aan de straat die rond kerst het mooist versierd is. Versier samen met al je buren uit je straat de gehele straat in kerstsfeer en maak kans op een leuke prijs. Meld je als straat aan en krijg een startkapitaal van €50,-. De bewoners van de Spaarbankweg, Hoofdweg Noord, Hoofdweg Zuid en Nesweg hebben zich al aangemeld. Blijf niet achter met jullie straat, en doe mee! Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Dorpsagenda overleg
Vrijdag 29 oktober organiseren wij weer een dorpsagenda overleg met vertegenwoordigers van alle clubjes/verenigingen in Spijk. Heeft u nog geen persoonlijke uitnodiging gehad, dan kunt u zich aanmelden via ons mailadres. Een agenda wordt dan toegestuurd.

Zichtbaar aanwezig
Momenteel zijn de vergaderingen weer in volle gang. Eind september zijn wij aanwezig geweest tijdens een bijeenkomst van de gemeente over de woonvisie en ook hebben wij weer verschillende gesprekken staan met de Provincie en instanties over de uitbreiding van de Eemshaven en zonneparken en Dubbele Dijk in Bierum.

AED
Momenteel is Installatiebedrijf Vegter bezig om de AED weer gebruiksklaar te maken. Anders dan u gewend bent, komt de AED aan de muur bij Abiant te hangen.

Tocht Om De Noord
TODN was een groot succes. De wandelaars hebben genoten van de gezelligheid die Spijk die dag te bieden had. Lijkt het je leuk om de volgende keer ook mee te helpen? Neem dan contact op met Jannie of Nina.

Jaarmarktcommissie leden gezocht!
Voor het organiseren van de jaarmarkt in 2022 zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van de jaarmarkt? Je kan je aanmelden via spijksterjaarmarkt@gmail.com

Donateursgeld
Het donateursgeld zal voor 2021 opgehaald worden in de maand oktober. Zorgt u dan dat u contant geld in huis heeft?

Dorpsvisie Spijk
Begin oktober zijn wij weer van start gegaan met de werkgroep “Wonen”. Duidelijk is geworden hoe we verder gaan en met welke vragen wij naar de gemeente gaan. Begin november zal wethouder Annalies Usmany met ons hierover in gesprek gaan. Een delegatie van deze werkgroep en van de deelnemers die zich persoonlijk hebben aangemeld voor nieuwbouw zullen ook aanwezig zijn. Naar deze laatste groep is al een uitnodiging  per e-mail verstuurd.

Ook zullen de werkgroepen “Recreëren en Groen” en “Verkeer en Veiligheid” binnenkort voor het eerst gaan vergaderen. Heb je leuke ideeën? Laat het ons weten en join the club!

De dorpsvisie nog even nalezen? Dat kan middels de volgende link: dorpsvisie

Thema’s & contactpersonen
Wonen: Nanco, Monique en Cor
Groen & Recreëren: Hinnie & Monique
Verkeer & Veiligheid: Hinnie & Nina

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084 t.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Word donateur en steun Stichting Dorpsbelangen Spijk!
Donateur worden kan al vanaf €7,50 per jaar. U kunt donateur worden door een mail te sturen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl. U krijgt dan een incassoformulier thuisgestuurd. Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier. Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet
Gea Reitsema: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga-voorzitter
Monique Kats-secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon-penningmeester
Jannie Pijper-bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema-bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie/Spieksters veur Elkoar)
Cor Bouma-bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman-bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens-bestuurslid (NL Doet / Schoon Spijk)

Dorpsagenda