MFC update oktober 2021 deel 2

MFC update oktober 2021 deel 2

Startschot voor MFC Spijk gegeven door wethouders
Afgelopen dinsdag is de bouw van het MFC Spijk officieel afgetrapt door wethouders Menninga en Ronde. Zij hebben het bouw- & informatiebord voor de kerk onthuld. Op dit bord zal de verbouwing te volgen zijn met updates, foto’s en verslagen. De wethouders hebben beloofd dat zij het bord de komende tijd in de gaten blijven houden… Doe jij dat als Spiekster dan ook?

Het Keukenontwerp Digitaal
Velen van jullie hebben de ontwerpen van de nieuw te bouwen keuken al gezien tijdens de inloopavond van half september. Degene die echter verhinderd waren en toch nieuwsgierig zijn, kunnen nu de keuken-plannen digitaal bekijken. Zie foto’s onderaan het bericht.

Nieuwe Naam?
In de MFC-Bouwkrant van vorig jaar en tijdens de afgelopen inloopavond hebben we dorpsbewoners gevraagd naar een nieuwe naam voor het MFC Spijk. Velen hebben wat ingestuurd, vaak ook met een hele mooie onderbouwing. Deze drie namen zijn uitgekozen en binnenkort krijgt iedereen de gelegenheid om te stemmen…

Top 3 namen in willekeurige volgorde:

  • MFC de Keuvelaar
  • Het Spiekhoes
  • Dorpshuis Spijk

Feedback vanuit de inloopavond
Tijdens de inloopavond hebben we feedback gevraagd. In het kader ‘open communicatie’ willen we hieronder vertellen wat we met jullie feedback en opmerkingen gaan doen. Wil je meer weten? Houd de Facebookpagina van het MFC in de gaten.

  • De kerk werd wat ‘wit’ gevonden: we plaatsen houten lambrisering onderaan de muur. Dat breekt niet alleen de witte kleur wat, ook is dit beter voor de akoestiek.
  • De ingang aan de Nesweg, dit kan beter/opvallender/mooier: we zijn het helemaal met jullie eens! Daarom hebben we bedacht dat we het ‘bouwbord’, wat nu voor de kerk wordt gebruikt, na de opening bij de Nesweg gaan neerzetten. Zo kunnen we er bijvoorbeeld ook toekomstige activiteiten op aankondigen.
  • De ingang aan de Nesweg: de architect heeft een nieuwe ingang ontworpen aan de Nesweg (zie eerdere plannen) met meer glas en een nieuwe gevel.
  • Onvoldoende parkeerplekken: Als er een grotere bijeenkomst is, zijn er onvoldoende parkeerplekken. Op korte termijn kunnen we dit niet oplossen. Wel willen we bij grotere evenementen kijken of we een parkeerplaats ergens anders in het dorp mogen gebruiken en bijvoorbeeld een pendeldienst kunnen inzetten.
  • Hebben jullie gedacht aan zonnepanelen en aan de NAM-vergoeding voor waardevermeerdering? Ja, daar hebben we aan gedacht. Zonnepanelen passen momenteel niet in het bouwbudget, maar zijn in de toekomst een mooie aanvulling. De regeling is aangevraagd, dus daar hebben we inderdaad aan gedacht. Bedankt voor het meedenken!

Bouwhelmen gekregen!
Onze verbouwplannen bereikten ook het bedrijf DetaSafe in Appingedam. Zij werven en selecteren veiligheidspersoneel. Als je een bedrijf hebt dat gespecialiseerd is in veiligheid, heb je natuurlijk veiligheidsmateriaal. Rody Bos van DetaSafe heeft het MFC 10 bouwhelmen gegeven die we tijdens de bouw kunnen gebruiken. Hartstikke bedankt Rody. #safetyfirst.

Groeten van het MFC-bestuur
Jan de Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Dorpsagenda