Allerzielen 2021 Bierum

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met het verlies van een dierbare. Dood en leven zijn onafscheidelijk. Het brengt voor jong en oud rouw met zich mee. Het is belangrijk daarbij stil te staan. Je merkt dat je de geliefde persoon kwijt bent, maar nog steeds in je mee draagt. Er is verdriet en gemis. Er is ook dankbaarheid over het leven dat je met elkaar hebt gedeeld. Soms zijn er ook gevoelige zaken die tijdens het leven niet zijn uitgepraat en opgelost. Wij nodigen u uit om op zondag 7 november tussen 18.00 en 20.00 uur naar de begraafplaats van Bierum te komen. Wij bieden u de gelegenheid om uw dierbare(n) te gedenken op een manier die bij u past. Iedereen die dit wil doen, is van harte welkom, ongeacht waar uw dierbare begraven ligt of waar hij/zij is gecremeerd, haar/zijn as is bijgezet of uitgestrooid.

Er gebeurt die avond van alles. De begraafplaats is verlicht met honderden lichtjes, fakkels, olielampen en vuurkorven. Er is ruimte om gewoon in stilte rond te lopen of ergens te gaan zitten, wat te drinken of, als je dat zou willen, gewoon je verhaal kwijt te kunnen. Er zijn activiteiten die je helpen te beleven. Je kunt bijvoorbeeld de naam een geliefde overledene laten zingen. Er is alle ruimte om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben ondergaan. Net als andere jaren besteden wij ook aandacht aan hen die een te vroeggeboren kindje of anderszins hun kind te vroeg hebben verloren. Dat doen wij bij het speciaal daarvoor ontworpen gedachtenis-beeldje.

Gedenken is belangrijk. Het is meer dan alleen herinneren. Bij herinneren denk je alleen terug aan iets dat voorbij is. Gedenken vormt een veel actiever en dieper proces waarbij iets of iemand in je voortleeft. In het NU. Gedenken is niet alleen voor de verwerking van verleden, gemis en verdriet erg belangrijk. Voortleven en loslaten gaan bij gedenken hand in hand.

Helaas moeten wij i.v.m. de oplopende coronagetallen een klein voorbehoud maken. Volgt u daarom de berichten van de overheid alstublieft! Wij gaan er op dit moment van uit dat alles doorgaat.

U bent van harte welkom!

Werkgroep Allerzielen Bierum
Gerard Knol

*
Om Allerzielen te organiseren vragen wij uw hulp, want voor Allerzielen willen wij graag schone glazen potjes zonder etiket. Deze gebruiken wij om kaarsjes in te branden. Heeft u glazen potjes voor ons? Dan kunt u deze inleveren op luingaweg 26 in Bierum. Er staat voor de garage een doos waar u de potjes neer kunt zetten. Of wilt u ook meehelpen ? Dan kunt u contact opnemen met Simone van der Kamp 0627161683
Bedankt voor uw medewerking en uw inzet !

Namens Werkgroep Allerzielen te Bierum

Dorpsagenda