Droogte en tulpen

Sinds de lock down schijnt vrijwel elke dag de zon. De grond in de tuin is inmiddels kurk en kurkdroog en heeft gras zaaien dus weinig zin. Door de droogte zijn de boeren rondom Spijk al dagen achterelkaar bezig met het kapot rijden van alle klonten klei. Gisteren was boer Maarsingh op zijn land aan de Boterweg aan het werk. De ene combinatie maakte alle klei fijn zodat hij er achteraan kon rijden om de aardappelen te poten. Even verderop trekken de bollenvelden sinds enkele weken vele toeristen. Niet gehinderd door gêne blijven enkele meisjes het bollenveld op en neer lopen, gaan erin zitten en laten zich uitgebreid fotograferen. Vele toeristen volgen hun voorbeeld. Nu ben ik nog nooit naar Hillegom/Lisse geweest maar kan me nu goed voorstellen wat voor gekte er daar heerst als de tulpen daar in bloei staan.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda