De bollen zijn gepoot

Na een regenachtige ochtend was het om 13:00 uur gelukkig droog. De “Spijk ontmoet” dames stonden al klaar met 1000 bloembollen, Tête-à-Tête narcissen die in de loop der jaren zullen vermeerderen. Een groep van een kleine 10 man was aanwezig om te helpen. Er werd gehoopt op meer helpende handjes, maar helaas, alleen maar vele wuivende handjes gezien.
Er werden eerst gaten in de grond gemaakt met behulp van pootstokken, hieruit kwam de grond omhoog in de vorm van drollen. Na de bollen in de ontstane gaten te hebben gestopt, moesten de gaten weer opgevuld worden met de gronddrollen. De kans dat je een echte drol te pakken had was helaas ook groot. Na een paar mooie ronde vormen te hebben gemaakt aan de Havenweg/Nesweg, bleken er nog bollen over te zijn. Deze zijn in het grasveld voor de bibliotheek gepoot. We zijn benieuwd naar het resultaat in het voorjaar.

Linda Scheltens