Dorpsbelangen nieuws maart 2020

Dorpsagenda overleg 2020
28 februari was er weer een dorpsagenda overleg. De opkomst loopt al wel weer iets terug. Graag ontvangen we hierover feedback. Past de dag niet, belast met een vollle agenda of vind je dit overleg overbodig? We horen het graag.

Spijksterdag
Naast het doornemen van ieders activiteiten hebben we het gehad over Spijksterdag. Deze stond gepland voor 2021.
Aangezien zich hier nog geen vrijwilligers voor aangemeld hebben, hebben wij besloten om Spijksterdag op te schuiven naar 2022. Lijkt het je leuk om een leuke dag voor “oud” Spijksters en de huidige inwoners van Spijk te organiseren? Heb je een leuk idee of wil je je aanmelden als commissielid, stuur dan een mailtje, of neem contact op met één van de bestuursleden.

Vrijwilligers gezocht voor Tocht om de Noord 2020
Datum: 26 en 27 september 2020
26 september zal de route door Spijk lopen. Dit zal inhouden dat er o.a. een stempelpost gerealiseerd moet worden. Zin om hieraan mee te werken? Meldt je dan aan bij:
Jannie Pijper: janniepijper@hotmail.com
Johnny Sikkema: johnnysikkema@hotmail.com

Veilig Verkeer Spijk
Momenteel kunt u reageren op onze VVS enquête. U kunt deze vinden op www.spijk.net. Tevens ligt hij  in de bibliotheek en bij Coop Buist. De papieren versie kan voor 15 maart weer ingeleverd worden in de daarvoor geplaatste bak bij Coop Buist. Deze is te herkennen aan de 30km-zone sticker.

Aan de hand van deze enquête komen ook al diverse mails binnen. We willen deze graag bundelen. Zodra onze dorpsvisie klaar is willen we graag samen de op-/aanmerkingen/suggesties behandelen en waar kan, oppakken.

De 30 km-zone stickers (voor op bv uw container) zijn nog steeds beschikbaar. Deze zijn gratis te verkrijgen. Voor belangstelling kunt u ons mailen.

Springkussen huren?
Dorpsbelangen beschikt over een groot- en klein springkussen. Deze zijn destijds door het Loket Leefbaarheid gerealiseerd. Mocht u deze willen huren, dan is dit mogelijk. Ze zijn te vervoeren inclusief aanhangwagen. Wij vragen een borg van €25,- en daarnaast kunt u een vrijwillige bijdrage doen. Voor meer vragen kunt u ons mailen.

Jaarmarkt 2020
De jaarmarktcommissie bestaat momenteel uit Freddy Hoogland, Marcel de Haan, Ellen Pijper en Monique Kats. De jaarmarkt zal gehouden worden op zaterdag 6 juni van 10.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier Er hebben zich al weer vele deelnemers aangemeld. Onder de “oude bekenden” ook een paar verrassend nieuwe kramen!
Ook dit jaar weer zeker een bezoekje waard.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk

Kitty Wiersema                                     voorzitter
Monique Kats                                        secretaris                                                  dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon                                             penningmeester
Jannie Pijper                                         bestuurslid
Freddy Hoogland                                 bestuurslid
Gea Reitsema                                       bestuurslid
Cor Bouma                                           bestuurslid
Hinnie Hofman                                     bestuurslid
Nanco Nanninga                                  bestuurslid