Dodenherdenking 4 mei a.s. in Spijk

Namens het 4 mei Comité nodigen wij u uit om deel te nemen aan de Dodenherdenking op 4 mei a.s. in Spijk.
We verzamelen om 19.40 uur in de Andreaskerk in ’t Loug waar het zelfgemaakte klassengedicht van CBS De Borgstee wordt voorgelezen door Lotte Koers. Bij het verlaten van de kerk krijgt u een boekje met alle gedichten die door de kinderen zijn gemaakt. Ook worden er – willekeurig- 70 rozen uitgedeeld die men na de herdenking bij het monument kan leggen. We vertrekken om 19.50 uur in stilte naar de begraafplaats. Na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus door CBS voert dominee Schimmel het woord en wordt een krans gelegd door Koert-Jan Flikkema en Anric Koning (jeugdclub MAFF) en herdenken we de oorlogsslachtoffers van toen en nu. Twee leerlingen leggen namens de scholen bloemen bij het monument te weten Liesbeth de Weert en Jarno Kap. Het klassengedicht van OBS Fiepko Coolman wordt voorgedragen door Alisia van der Waal. De jongere kinderen van beide scholen hebben ‘handjes’ gemaakt met een tekst of tekening die bij de ingang van de begraafplaats hangen.
Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken in Pro Rege.

Het 4 mei Comité

Dorpsagenda