Herstelwerkzaamheden aan de weg

Woensdag 6 december worden er herstelwerkzaamheden aan het asfalt van de Havenweg uitgevoerd. De werkzaamheden starten op woensdag om 7:30 uur en duren t/m donderdag 7 december 17:00 uur. Het gaat hier om het gedeelte waar de huizen aardbevingsbestendig zijn gemaakt. De klinkersleuven worden vervangen door asfalt.

Vrijdag 8 december worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt van de Ubbenasingel, hierdoor zal de weg vrijdag afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via de Zwarteweg. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer Qbuzz

Ook gaan ze maandag het pad door de groenstrook tussen de Mevr. Evers- Dijkhuizenlaan en Willem de Merodelaan overlagen. Mooi dat dit nu ook aangepakt wordt.
**Update maandag 11 december: De asfaltwerkzaamheden aan de groenstrook zijn uitgesteld i.v.m. het winterweer, zodra er een nieuwe datum is laten we het weten.

Er wordt nog steeds druk gewerkt aan de Zwarteweg in Spijk. Aanvankelijk zou alles 1 december klaar zijn, maar door vertraging was er meer tijd nodig om de huisaansluitingen op het riool aan te passen en te vernieuwen. Deze vertraging is voornamelijk ontstaan door het kruisen van de bestaande kabels en leidingen en de oude leidingen die hier en daar nog in de grond zitten. Ook het weer werkte helaas niet mee. Zoals het nu lijkt gaat de Zwarteweg donderdag 7 december aan het einde van de dag weer open voor verkeer. De deklaag wordt volgend voorjaar aangebracht.

Met dank aan R. Braam/gemeente Delfzijl voor de info

Linda Scheltens