Een dag uit de geschiedenis: Slopen

Loop je door de oude ansichtkaarten van Spijk dan zie je af en toe prachtige afbeeldingen van de vorige pastorie van de gereformeerde kerk. Hoe heeft men dat gebouw ooit kunnen slopen??? Ik kan er met mijn verstand niet bij. Maar goed in deze Gemeente zijn zelfs instaat om een hele terp af te graven of een dorp als Weiwerd van de kaart te laten verdwijnen dus waarom ook geen sloopvergunning afgeven voor een prachtig karakteristiek pand.

In 2006 op 21 september werd het beruchte kraakpand aan de Tweehuizerweg met de grond gelijk gemaakt. De mogelijkheid om voor het nageslacht een karakteristieke arbeiderswoning te behouden was helaas niet meer mogelijk. Zoals ze in een beruchte commercial altijd zeiden : gelukkig hebben we de foto’s nog. Klik hier voor de artikelen uit 2006.

Jan G. Hazeveld

NB. Ik ga er wel vanuit dat dit bericht niet via de social media wordt opgepakt om een aantal andere leegstaande panden in ons dorp te gaan slopen :-).
Een mooie hommage aan Oterdum “a lost place” door Jan Wiersema.

4 thoughts on “Een dag uit de geschiedenis: Slopen

 • 22 september 2012 om 18:40
  Permalink

  Wij zijn in september 2003 aan de tweehuizerweg komen wonen,zowat zul je denken nou het volgende. Toen wij hier arriveerde was er geen spraken van een kraakpand het werd bewoond en in eigendom van Dhr Klaas Dijkhuis die bij ons zeker niet als berucht persoon bekend is. Als men spreek van een kraakpand dan wonen er personen in die onrechtmatig de toegang tot het pand toegeeigend hebben. Wie kan er een stukje schrijven hoe het precies in elkaar zit, bij ons komt dit wel heeeeeel raar over. De sociaal media kan hier goed werk verrichten om duidelijkheid te bewerkstellen en de laatste bewoner neer te zetten zoals hij was een keurige nette heer.

  Ben Gloudemans

  • 22 september 2012 om 19:03
   Permalink

   Waar beste Ben, waar lees jij dat meneer Dijkhuis geen nette bewoner was. Meneer Dijkhuis wordt niet eens genoemd. De stukjes zijn 1:1 overgenomen uit het archief … geen woord .. geen titel aangepast.

 • 22 september 2012 om 19:27
  Permalink

  Je spreekt hier over het beruchte kraakpand aan de tweehuizerweg, plaatst er vervolgens fotos bij, dan hoef je niet intiligent te zijn om te weten waar het over gaat . Het zou je sieren als je een stukje zou schrijven hoe het precies in elkaar zit, zo breng je spijk net in mijn ogen wel heel negatief in het nieuws

  Ben Gloudemans.

 • 24 september 2012 om 17:47
  Permalink

  Reacties gesloten

Reacties zijn gesloten.