Een dag uit de geschiedenis: Opening Steunstee

Bijna 12 jaar geleden werd op 24 november in 2005 Steunstee Spijk feestelijk geopend. De week ervoor werden alle inwoners van Spijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het realiseren van Steunstee was een van de speerpunten uit de dorpsvisie die in 2004 in overleg met de inwoners van Spijk werd gemaakt. De andere speerpunten zijn tot heden nog niet gerealiseerd.

In de maanden voor de opening werd de Openbare Bibliotheek Spijk gerestyled en werd het magazijn verbouwd tot STEUNSTEE SPIJK. Steunstee is een plek waar ouderen terecht kunnen voor alle informatie over zorg, wonen en welzijn, maar ook om elkaar te ontmoeten voor een praatje. De openbare bibliotheek is en blijft een basisvoorzieningen en heeft door de restyling een aantrekkelijker en uitnodigender karakter gekregen.

Het programma voor die dag zag er als volgt uit:

16.00 uur: – officiële opening door Dhr. B.G. Westerink, wethouder van de gemeente Delfzijl.
16.15 uur: – toespraak Dhr.H. v.d. Klei, Stichting Welzijn Delfzijl.
16.25 uur: – toespraak Dhr. D.H. van der Meulen, voorzitter Stichting Openbare Bibliotheek Delfzijl.
Vanaf 16.35 uur: OPEN HUIS
Muzikale omlijsting door Combinatie Bierum Spijk (CBS).

Klik hier om het artikel uit 2005 te lezen.