Eerste overwinning in derde klasse

Langzamerhand gaan de krachtsverschillen zich aftekenen op de ranglijst. Na 4 wedstrijden gaat de Heracliden aan kop. Poolster heeft 5 punten na vanmiddag, evenveel als Eems Boys, de tegenstander van volgende week. Er moesten vanmiddag 3 punten gehaald worden, zo zei trainer Guus Zantinga donderdagavond. Dit gebeurde gelukkig ook. Tien minuten voor tijd leek het erop dat het een klinkende 3-0 overwinning zou worden. Niets was minder waar. In de laatste negen minuten wisten de Friezen maar liefst twee keer te scoren. Gelukkig bleef de gelijkmaker uit. Poolster behaalde haar eerste verdiende overwinning in de derde klasse.

Vanmiddag kwamen de Friezen op bezoek. De ploeg was ruim op tijd, het bestuur deed er iets langer over en had voor dat ze in ons dorp aankwamen al veel van onze provincie gezien.

RWF uit Fryske Peallen stond voor deze wedstrijd op de tweede plek met de meeste doelpunten voor. Er werd maar liefst elf keer gescoord in drie wedstrijden. We waren gewaarschuwd.

In de eerste helft maken de ploegen elkaar niet veel. Beide teams spelen met vier middenvelders, zodat het spel zich ook het grootste gedeelte van de eerste helft zich hier afspeelde. Er werden weinig kansen gecreëerd. Beide ploegen grossierden in verkeerde passes. De wedstrijd wilde niet erg los komen. Het was Poolster die het leer het eerst tegen de touwen kreeg. Uit een vrije trap van Jeroen wist Ronnie in te koppen. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, echt geprotesteerd werd er niet. Toch was er twijfel, de bal was lang onderweg. Uit de tegenaanval waren de Friezen direct gevaarlijk. Ze claimden een strafschop. Ik denk dat ze wel eens gelijk konden hebben. De laatste actie was een schot van Johan over het doel. Dit waren ook de enige wapenfeiten in de eerste helft.  Weer 0-0 met de rust.

Klaas Zandberg , de trainer van RWF, zag ook dat er iets moest gebeuren en ging de tweede helft met drie spitsen spelen. Toch is het Poolster die op voorsprong komt. Een blunder in de verdediging van de gasten. DvD aarzelt niet en schuift beheerst de 1-0 binnen. Een geweldige opsteker. Er valt iets van onze schouders af. We gaan goed voetballen. Toch moet RWF absoluut op gelijke hoogte komen, ze laten de kans onbenut. Marcel redt.

Dan het moment van Ronnie Bakker. Hij creëert zijn eigen kans en zet de Spieksters op een 2-0 voorsprong. De blijdschap is groot. Vlak voor dit moment hadden we een strafschop moeten hebben wegens hands. Dan de bevrijdende 3-0. Uit een corner komt de bal bij Dennis Smit. Hij krult van grote afstand de bal onberispelijk in de bovenhoek. De wedstrijd is gespeeld. De eerste drie punten zijn een feit. Erik Rentema had moeten scoren uit een geweldige voorzet van Joep. We hadden een goede fase. Tussendoor pakt Marcel ook nog een goede inzet van de Friezen. De wedstrijd is gespeeld.

Richard Dijkman en Joep Smid worden gewisseld voor Roy Schuit en Hilbert van der Zee. Beide spelers vallen goed in. Het is goed om te zien dat onze club iets achter de hand heeft.

Onze A had vanmorgen weer een prima wedstrijd gespeeld, nauw gevolgd door de hoofdtrainer.

Dan met nog vijf minuten op de klok valt de tegengoal. Twee minuten later de aansluitingstreffer. Dit mag natuurlijk nooit. Gelukkig heeft RWF te weinig tijd om ook nog de gelijkmaker binnen te schieten. Hierin moet ons vlaggenschip nog volwassenen worden.