Steunstee feestelijk geopend

Feestelijke opening steunstee en heropening bibliotheek in spijk

In het gebouw “de Nije Riep”zijn voor Spijk twee prachtige voorzieningen ondergebracht. Zowel de bibliotheek als de Steunstee kunnen weer jaren vooruit. Bij de feestelijke opening van de Steunstee en de bibliotheek waren ca. 150 mensen aanwezig. De heren B. Westerink (wethouder), H. van der Klei (Stichting Welzijn Delfzijl) en Dhr. D.H. van der Meulen ( voorzitter Stichting Openbare Bibliotheek Delfzijl) hielden allemaal een toespraak. Het was de bedoeling dat Dhr. Westerink als officiële openingshandeling het laatste stukje schilderwerk aan het pand zou voltooien maar de slechte weersomstandigheden maakte dat onmogelijk. De opening werd binnen symbolisch uitgevoerd. In de toespraken werd teruggekeken. De werkgroep waarin vele Spijksters uit verschillende verenigingen zitting hebben genomen heeft zich de afgelopen drie jaar sterk gemaakt voor de realisering van de Steunstee en het behoud van de bibliotheek. Onder de muzikale begeleiding van het C.B.S. en een zeer goede belangstelling is afgelopen donderdag 24 november feestelijk het startsein gegeven.

De Steunstee is de eerste periode op maandagmiddag geopend van 14.30 tot 17.00 uur

tekst en foto’s Corry Polhuijs

Dorpsagenda