Afsluiting van het seizoen 2010/2011 uitstapje van steunstee en soos

Op 19 mei j.l. vertrokken we met 25 personen in 6 auto’s richting Noordbroek om een tegenbezoek te brengen aan Harma Boer, de weervrouw van RTV Noord.

Het was voor sommige bestuurders even zoeken waar de auto kon worden geparkeerd maar uiteindelijk was iedereen ‘op stee”.

We konden plaats nemen op een overdekt terras waar zelfs een bankstel voor sommige bezoekers klaar stond!! Harma had thee en koffie al klaar dus konden we eerst iets drinken. Een plakje cake erbij viel ook in de smaak.
Harma houdt van dieren en dat is te zien.
Een prachtig stel scharrelkippen, geiten, 2 honden en vissen in de vijver.
Omdat er bezoekers waren die haar in Steunstee niet hebben gehoord vertelde ze hoe ze ‘weervrouw’ is geworden. Al van jongs af aan had ze iets met het weer. Maar er moest ook geld op het plankje komen dus eerst een opleiding volgen en werken. Maar het weer liet haar niet los. Na enige jaren kwam ze in contact met Piet Paulusma en die wilde haar zelfs in dienst nemen! Ze maakt nog steeds de weerkaarten voor Piet die wij ’s avonds op de TV te zien krijgen! Nu is ze dus full time voor RTV Noord in de weer met het weer.
We mochten ook in haar “weerhut” een kijkje nemen waar ze uitlegde hoe het weer bij haar binnenkomt ( via verschillende radar ’s), hoe ze de kaarten maakt van de verwachting, want dat is en blijft het!! Een verwachting van het weer!
Tot slot werd er een opname gemaakt van het weerpraatje die op RTV Noord was te zien en nu via bijgaande link.

Wij fungeerden als achtergrond voor het zwembad.

Om kwart over 4 gingen we weer richting Spijk waar we in Steunstee als afsluiting een hapje en een drankje kregen aangeboden!
Het was een zeer geslaagd uitstapje!!

Namens allen:
Pie Pijper