Lezing Culinaire tradities in het noorden rond de feestdagen GAAT NIET DOOR!!!

UPDATE 30 November 2023:

Helaas ontvingen wij het verdrietige bericht dat mevrouw Carolina Verhoeven is opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartfalen. Haar lezing van 7 december a.s. kan daarom niet doorgaan. Als ze weer is genezen, zullen wij een nieuwe afspraak met haar maken en jullie daarvan via spijk.net op de hoogte stellen.
Ontmoetingsgroep 55+Spijk

Op donderdagmiddag 7 december a.s. hoopt de Ontmoetingsgroep 55+ Spijk mevrouw Carolina Verhoeven te verwelkomen. Zij woont in Haulerwijk en is de oprichtster van de Stichting Culinair Erfgoed Centrum. Zij heeft diverse boeken geschreven over voedsel en tradities, die daarbij horen. Ook heeft ze verschillende buitenlandse projecten rond voedsel begeleid. In ons eigen land heeft ze een zeer breed repertoire met allerlei initiatieven, variërend van een levensgroot Paas-ei boom met zelfgemaakte eieren door dorpsgenoten tot “een nieuw bakje troost” van oude tradities tot nieuwe rituelen, rond het afscheid. Voor deze indrukwekkende staat van dienst is ze onlangs nog benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Maar deze middag in Spijk zal ze ons vooral meenemen in de Noordelijke eet- en drinkgewoonten rond de feestdagen: wat gaan we herkennen van onze eigen gewoonten en wat is nieuw voor ons en gaan we misschien straks met de feestdagen ook eens maken en van genieten? We laten ons verrassen door de verhalen van mevrouw Verhoeven!

Graag zien we jullie op 7 december om 14.30 uur in het Spiekhoes!

De entree is gratis, consumpties afrekenen bij het Spiekhoes.

Ontmoetingsgroep 55+
Henny Koop

foto: Bruno via Pixabay

Dorpsagenda