Een geslaagde Kunst en Kitsch in Spijk

Het seizoen van de Ontmoetingsgroep 55+ Spijk begon dinsdagmiddag 5 september jl. met een aflevering van Kunst en Kitsch. Ongeveer 25 bezoekers waren, ondanks het zomerse weer, naar het Spiekhoes gekomen en de meesten hadden een bijzonder, en meestal oud, voorwerp meegenomen.

Na het welkomstwoord, kreeg onze gast, de heer Erik Boerma van de gelijknamige Antiekboerderij uit Uithuizen, het woord. Na een inleiding over hoe hij in dit bijzondere vak verzeild is geraakt, ging hij de tafels langs om over elk voorwerp iets te vertellen; hoe oud het is, waar het vandaan komt, wat de waarde ervan is etc. Op de bijgaande foto’s kunt u een aantal van deze besproken oudheden bewonderen. De heer Boerma verkoopt niet alleen antiek in zijn boerderij, maar hij verhuurt/leent ook voorwerpen voor het inrichten van interieurs voor landelijke en provinciale tv programma’s en tentoonstellingen door het hele land. Ook is hij taxateur bijv.. bij het RTV Noord programma Kunstschatten en binnenkort in de Grunneger week bij de Menkemaborg met: “Wat is ‘t weerd?” We gingen niet alleen een stukje wijzer, maar sommigen ook een beetje rijker naar huis.

Helaas is het, vanwege een vertraging bij de drukker, niet gelukt om de flyer tijdig te verspreiden, maar binnenkort valt hij toch echt bij u op de mat!
We hopen jullie weer te mogen begroeten op onze herfstworkshop op 5 oktober met Heidi kruidhof of anders op 12 oktober bij de lezing van de heer Pruiksma.

Ontmoetingsgroep 55+ Spijk
Henny Koop

Dorpsagenda