Kerstversiering in het dorp

Dit jaar wordt er namens Dorpsbelangen een kerstboom geplaatst op de Kamp. Bloemen en plantencentrum “Bie de Jongens” zal dit verzorgen. Dit is geweldig voor de bewoners van de Kamp maar niet het hele dorp zal hier van (kunnen) genieten omdat het een klein deel van het dorp betreft waar niet iedereen dagelijks komt.

In 2021 heeft het bestuur van Dorpsbelangen daarom geïnvesteerd in 4 zogeheten “fairybells”. Lampjes in een net in de vorm van een kerstboom die aan een vlaggenmast bevestigd kunnen worden. Deze zijn verspreid onder bewoners rondom toegangswegen in het dorp. Hiermee geniet eenieder die het dorp in- of uitrijdt van een stukje sfeer en gezelligheid in de dagen richting kerst. We vragen de bewoners die in het bezit zijn van deze lampjesbomen om deze vanaf 6 december weer te plaatsen. Dit jaar is er een 5e fairybell aangeschaft door de kerk op kosten van St. Dorpsbelangen en deze wordt bij de kerk in ‘t Loug geplaatst.

Daarnaast hebben we voorgaande jaren alle inwoners van Spijk gevraagd hun eigen tuin of in samenwerking met de buren de straat te voorzien van mooie kerstversiering en/of verlichting. Dit heeft geleid tot een aantal prachtig versierde straten, waarbij buren eensgezind aan het werk zijn geslagen. Ook enkele individuele tuinen zagen er prachtig verlicht uit. Dit ziet er niet alleen sfeervol uit maar, draagt ook nog eens bij aan een stukje verbinding in het dorp of straat. Iets wat het bestuur van st. Dorpsbelangen een belangrijk onderwerp vindt. We nodigen een ieder van harte uit om hier ook dit jaar mee door te gaan.

Hierbij wijzen we nog eens extra op de “lichtjestocht” die op 23 december wordt georganiseerd door jeugdwerk Spijk, Bierum en Losdorp met medewerking van st. Dorpsbelangen. Informatie hierover wordt gedeeld via Spijk.net.

Heb je een goed idee, een vraag of een suggestie met betrekking tot bovenstaande, schroom niet om dit aan ons door te geven. Dit kan via ons mailadres: dorpsbelangenspijk@hotmail.nl of via de bestuursleden zelf.

Namens st. Dorpsbelangen
Nina Mertens

Dorpsagenda