Nieuwsbrief oktober 2022 Huisartspraktijk J. Cijsouw

Nieuwe medewerker
Zoals u misschien al gemerkt heeft, hebben we een nieuwe medewerker: Annet Veldman. Ze is een ervaren apothekersassistente. Ze is in de plaats van Greetje van Hooren gekomen die een andere werkplek gevonden heeft, waar ze meer dagen per week kan werken. We wensen Annet en Greetje succes!

Stagiaire
Tot februari 2023 hebben we een stagiaire: Sharon van Dijk. Ze doet de opleiding voor praktijkassistente en heeft het theoretische deel al afgesloten. Ze zal de telefoon opnemen, handelingen verrichten en meekomen tijdens de huisbezoeken. We hopen dat ze een leuke tijd heeft bij ons en dat ze veel leert.

Vakantie
Van maandag 7 t/m vrijdag 11 november hebben we een weekje vakantie. De kerstvakantie valt voor ons in week 1: van maandag 2 t/m vrijdag 6 januari 2023.

Websites
https://www.thuisarts.nl
https://www.apotheek.nl
https://www.rivm.nl

Vaccinaties
Op donderdag 17 november worden de griepvaccinaties gegeven vanaf 16.00 uur tot 18.30 uur in het MFC, Nesweg 1 te Spijk. Voor de leeftijdscategorie van 60 jaar en ouder, voor zwangeren en voor mensen met een verhoogd risico, jonger dan 60 jaar, is de prik gratis. Als u in het verleden aangegeven heeft dat u geen prik wilt, krijgt u nu geen uitnodiging.
Voor de pneumococcenvaccinatie 2022 geldt dat iedereen van 66 t/m 69 (1-1-1953 t/m 31-12-1956) jaar een uitnodiging krijgt. Als u geen uitnodiging krijgt en u wilt er wel een, bel dan even naar de praktijk (wordt ook op 17-11-2022 gegeven)

Coronavaccinatie
De nieuwste coronaherhaalvaccinatieronde is 19 september begonnen en wordt uitgevoerd door de GGD. Wij vaccineren alleen diegenen die zeer slecht ter been zijn.

Medicijnprijzen
De voorgenomen herziening van het geneesmiddelenvergoedingssysteem wordt uitgesteld tot 01-01-2024. Hoe het met de vergoeding van vitamine D in 2023 gaat weten we nog niet. Over het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars: zij vergoeden alleen het medicijn dat door hen als voorkeursmedicijn wordt aangemerkt. Alleen als er sprake is van ‘medische noodzaak’ of wanneer het preferente middel niet leverbaar is, wordt het medicijn vergoed. Op de website van uw zorgverzekeraar is te vinden om welke medicijnen het gaat.

Huisartspraktijk J. Cijsouw
Hoofdweg Zuid 9
9909 BA Spijk
telefoon: 0596-59 12 02
email: huisartsspijk@ezorg.nl
www.huisartsspijk.nl

Dorpsagenda