Historische beelden of verhalen kerkeiland gezocht

Historische beelden of verhalen kerkeiland Spijk gezocht
Landschapsbeheer Groningen is bezig met een ontwerp voor de herinrichting van het kerkeiland. Dit doen ze met oog voor de cultuurhistorie. Daarvoor doen ze historisch onderzoek en duiken ze zelf het archief in en bestuderen historische kaarten. Maar voor een beter beeld van het kerkeiland door de jaren heen zijn ze op zoek naar nog meer historisch materiaal.

Heb je nog verhalen, beelden of leuke anekdotes over het kerkeiland (’t Loug) van meer dan 30 jaar geleden voor hun onderzoek? Bijvoorbeeld privéfoto’s waar de kerk en het kerkeiland (toevallig) op staan. Of een bijzonder verhaal. Dan komen ze graag met je in contact. Je kunt mailen naar Georgine Somer via g.somer@landschapsbeheergroningen.nl

Uiteraard is het ook mogelijk dat ze iets inscannen en weer naar je terugsturen.

Alvast bedankt!

Landschapsbeheer Groningen

*foto: Groninger Archieven

Dorpsagenda