Inwonersonderzoek afvalinzameling Eemsdelta

Afvalinzameling gemeente Eemsdelta: van 3 verschillende manieren naar 1 systeem
Het inzamelen van afval in de gemeente Eemsdelta gaat nu nog op verschillende manieren. De voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum hadden hun eigen systeem. Volgend jaar moet de afvalinzameling in de hele gemeente op dezelfde manier gaan. De gemeenteraad neemt in juni een besluit over de manier waarop de afvalinzameling vanaf 1 januari 2023 gebeurt. Belangrijk is dat er een goed evenwicht komt tussen service en kosten voor inwoners en milieuwinst.

Inwonersonderzoek afvalinzameling
Deze week ontvangen ruim 3500 huishoudens in Eemsdelta per brief het verzoek om een vragenlijst in te vullen over afvalinzameling. Wat vinden zij van de afvalinzameling? Wat kan helpen om afval beter te scheiden? Hoe kunnen we afval het beste inzamelen in de gemeente Eemsdelta? De gemeente wil graag weten wat inwoners daarvan vinden.

Helpt u mee?
Alle inwoners van de gemeente Eemsdelta mogen meedoen aan het onderzoek. Ook als u geen uitnodiging per brief hebt ontvangen. Op eemsdelta.nl/afval vindt u een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst duurt 10 tot 15 minuten. U kunt de vragenlijst tot en met 4 maart 2022 invullen. Vult u de vragenlijst liever op papier in? U kunt een vragenlijst ophalen in de drie gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum en bij de milieustraten in Delfzijl, Usquert en Appingedam. U kunt een papieren vragenlijst ook telefonisch aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14 0596 of per e-mail via afvalscheiden@eemsdelta.nl. Vermeld in de e-mail uw naam en adres. Meedoen aan het inwonersonderzoek is anoniem.

Meer informatie over afvalinzameling
Meer informatie over afvalinzameling en afvalstoffenheffing in Eemsdelta vindt u op eemsdelta.nl/afval.

Gemeente Eemsdelta

Meedenken over nieuw afvalbeleid Eemsdelta

*foto: ANP

Dorpsagenda