Inloopbijeenkomst omvorming groen in Spijk

Omvorming groen Spijk
De groenstroken aan de buitenranden van Spijk worden omgevormd. De plannen hiervoor zijn gemaakt door bewoners uit Spijk (bewonersinitiatieven), groengroep Spijk en de gemeente in een onderlinge samenwerking.

We doen dit om het groen een kwaliteit impuls te geven en omdat de bomen worden aangetast door Essentaksterfte. Essen worden overal in Nederland steeds vaker aangetast door essentaksterfte. De oorzaak is een agressieve schimmelziekte, waarvan de bomen meestal niet herstellen. Veel essen gaan uiteindelijk dood. De gemeente grijpt dit probleem aan door de percelen om te vormen naar meer gevarieerde bosjes met een grotere biodiversiteit.

Inloopbijeenkomst
De plannen worden op 14 mei tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd. U kunt tussen de aangegeven tijden binnen lopen om u te laten informeren over de plannen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Datum: 14 Mei 2024
Tijdstip: tussen 19:30 en 21:00
Locatie: MFC ‘t Spiekhoes Nesweg 1 Spijk

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente: eemsdelta.nl/essentaksterfte

Gemeente Eemsdelta

foto: Linda Scheltens 24 april 2024

Dorpsagenda