Gedicht Aly Freije bij Spijksterpompen

Vanaf donderdag 19 december is de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl officieel ‘dijk veilig’ en aardbevingsbestendig. Speciaal voor deze dijk ontwierp kunstenaar Merijn Vrij een dijkgedichtenbank. Vijf Groningse dichters maakten hiervoor een gedicht met dijkverhalen van bewoners en bezoekers van de dijk. Vanaf 21 december zijn de gedichten te zien. Renée Luth haar werk op de dijk bij Delfzijl, Lilian Zielstra bij Nansum, Rik Andreae bij Nieuwstad, Aly Freije bij Spijksterpompen en voormalig kinderdichter Famke Gussenhoven bij het strandje van Bierum. De eerste gedichtenbank met het gedicht van Renée Luth is onthuld bij Delfzijl Noord. De andere 4 gedichtenbanken worden gelijktijdig met de andere dijkbanken in het voorjaar van 2020 geplaatst. De gedichten hebben tot die tijd een tijdelijke plek op de dijk.

Herbouw historische sluis Vierburenpolder
In 2020 wordt ook de oude Vierburenpoldersluis welke verwijderd is uit de dijk, in ere hersteld bij het gemaal Spijksterpompen.

Foto’s: Jan D. Pijper
Tekst: Waterschap Noorderzijlvest en Noordwoord

Dorpsagenda