Stem op de nieuwe naam voor het MFC

Stem! Op de Nieuwe Naam voor het MFC
In de bouwkrant van vorig jaar en tijdens de inloopavond van het MFC hebben we een oproep gedaan. We hebben jullie gevraagd om namen in te sturen voor het MFC. Eerst hadden we drie namen uitgekozen, maar inmiddels hebben we een top vijf! Welke naam vind jij het best passen bij het dorpshuis van Spijk? Welke naam vind je het leukst, meest toepasselijk of het beste staan op de gevel van ons straks splinternieuwe MFC? Onder alle inzendingen wordt een leuke verrassing verloot!

Welke naam kies jij? Stem onderaan dit bericht!

 • Trefpunt Spiek
 • Dorpshuis Wad ’n Plek
 • Dorpshoes Mitmekoar
 • Het Spiekhoes
 • MFC de Keuvelaar

Uitleg van de verschillende namen

Trefpunt Spiek: in het logo van ons MFC zitten drie Andreaskruizen, daarbij kent elk kruis vier wegen die samenkomen, oftewel elkaar treffen, in het midden. Spijk is bovendien een centrumdorp, een centraal punt waar je elkaar treft. Deze naam verbindt zowel mensen als de omgeving met elkaar.

Dorpshuis Wad ’n Plek: hier wil toch iedereen naartoe!? Het wordt een prachtige plek. Voor ons als dorp verbonden met de omgeving aan de rand van het Wad. Een prachtplek voor ons allemaal.

Dorpshoes Mitmekoar: hier ontmoeten we elkaar, steunen we elkaar, staan we voor elkaar klaar en hier vieren we natuurlijk ook samen feest. In Dorpshoes Mitmekoar is iedereen welkom, zijn we verbonden en staan we voor elkaar klaar.

Het Spiekhoes: kort en krachtig. Alles wat gezegd moet worden zit er in. Spiek staat natuurlijk voor het dorp wat Spijk was zonder dijken, een uitstekende punt in de zee: Spits, Spiek of Spijk. Verder is het ons hoes. Het Spiekhoes dus.

MFC de Keuvelaar: is een plek om te keuvelen en samen te komen. Ook is de naam van historische waarde voor Spijk. De Keuvelaar was het tijdschrijft van familie Keuning, ook bekend van het boek Kinderen in verstand en in boosheid.

In het kort de spelregels:
We willen zoveel mogelijk mensen laten stemmen, maar we willen ook weer niet dat mensen misbruik maken en vaker dan 1x hun stem uitbrengen. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te stemmen, kunt u onderaan dit bericht online stemmen en je vindt vanaf deze week een offline stembus bij Coop Buist. Online kun je maar 1x stemmen en voor de stemmen bij Buist vragen we je om je naam op het papiertje te schrijven.

Groeten van het MFC-bestuur
Jan de Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Online stemmen kan t/m 6 februari 2022

Stem hier op de nieuwe naam voor het MFC

 • Het Spiekhoes (40%, 76 Stemmen)
 • Trefpunt Spiek (32%, 61 Stemmen)
 • Geen van bovenstaande (13%, 24 Stemmen)
 • Dorpshuis Wad ’n Plek (6%, 11 Stemmen)
 • MFC de Keuvelaar (6%, 11 Stemmen)
 • Dorpshoes Mitmekoar (4%, 8 Stemmen)

Aantal stemmen: 191

Laden ... Laden ...

Dorpsagenda