MFC update december 2019

MFC update December 2019

De tekeningen zijn bijna definitief
Het afgelopen jaar is er niet alleen hard gewerkt aan het werven van fondsen, maar ook zijn wensen en mogelijkheden rondom de verbouwing geïnventariseerd en plannen uitgewerkt. Dat hebben we samen met het bouwkundig adviesbureau Tandem uit Loppersum gedaan. Zij staan ons bij: in vormgeving, bouwkundig advies en begeleiding tijdens de bouw. De komende weken gebruiken we om de bouwplannen en tekeningen definitief te maken. Daarna gaan we aan de slag met de vergunning, ook vragen we bouwbedrijven om offertes uit te brengen. We verwachten de definitieve bouwtekeningen in het nieuwe jaar te presenteren. Want als al deze puzzelstukjes op hun plek vallen, willen we in mei of juni 2020 daadwerkelijk starten met de renovatie. Nieuwsgierig naar de tekeningen? Houd de nieuwsbrief van januari in de gaten!

Zijn er nog Kerkbanken te koop?
Via de klankbordgroep hoorden we dat er nog best wat mensen interesse hebben in een kerkbank. Bijna alle kleinere kerkbanken zijn inmiddels verkocht, maar we zijn nu aan het kijken of we de grote kerkbanken zo kunnen verdelen dat er toch nog mooie stukken overblijven voor in huis. Zodra we wat meer weten over aantallen, prijzen en wanneer ze af te halen zijn, laten we dat uiteraard via de nieuwsbrief aan jullie weten!

Wat gebeurt er met het glas-in-lood?
De glas-in-loodramen van het gebouw zijn natuurlijk prachtig, maar wel oud en sommigen zelfs al kapot. Bovendien zijn deze glas-in-loodramen vroeger zo gemaakt dat ze nu gevoelig zijn voor roest en corrosie. Gelukkig heeft de architect een betaalbare oplossing, waarmee we de toekomstige theaterzaal wel afsluiten van wind en regen, verdere roest tegengaan en tegelijkertijd het glas-in-lood behouden. We kiezen namelijk voor een voorzetpaneel, oftewel: HR thermopane voorzetramen in aluminium kozijnen. Zo hebben we een betaalbare oplossing, die de kleurrijke ramen spaart en ook gunstig is voor de warmte-isolatie.

Reuring rond de Feestdagen
Op 13 december wordt in het MFC de KerstFair georganiseerd van 16.00 uur tot 21.00 uur
Op 20 december is er weer een PubQuiz, dus schrijf je team alvast in!
Op 8 februari organiseert toneelvereniging Harmonie een toneelavond
Houd 14 maart alvast vrij in de agenda, voor een heuse cabaret avond

Vrijwilligers nog altijd welkom!
Iedereen die zelf weleens wat heeft verbouwd, weet dat de kosten wat lager blijven als je zelf een steentje bijdraagt. Doe-het-zelvers weten ook dat er altijd verrassingen voor de dag komen die je niet hebt begroot, en die verrassingen moeten opgevangen worden. Natuurlijk houden we een deel van het budget gereserveerd voor tegenslagen, maar daarnaast doen we ook graag een verzoek op de Spieksters. Vind je het leuk om mee te slopen en te bouwen aan het nieuwe MFC? Ben je handig? Of misschien niet zo handig, maar wel enthousiast? Meld je voor een paar uurtjes aan als vrijwillig bouwer of sloper, zodat we samen veel werk verzet krijgen en we binnen ons budget blijven! Meld je hier aan als vrijwilliger

Het MFC is er ook voor jou…
Wil je zelf een workshop organiseren, heb je wat te vieren of zoek je gewoon een plek om met een wat groter gezelschap samen te zijn? Reserveer dan een ruimte in het MFC! Dat kan via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online MFC-formulier.

Bestuur MFC
Kim van Zwol