Verkeersslachtoffers

In het Spijksterriet verblijven al een aantal jaren 2 zwanen. Half december werd het echtpaar verblijd met de geboorte van 4 kuikens. Dit was de eerste keer. De zwanen lopen ook langs de weg om daar te zoeken naar voedsel. Dit leidt soms tot wat verkeersopstoppingen maar dit probleem loste zich wel weer op. Top 1 ergernis in de straat is dat een aantal bestuurders met extreem hoge snelheid door de straat rijden. Dit heeft er gisteravond in geresulteerd dat een auto dwars door de zwanenfamilie is gereden, waarbij de kuikens ongedeerd zijn gebleven, moeder zwaan gewond en vader zwaan dood naast de weg lag. Wanneer gaat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid nemen en zich aan de snelheid houden in het dorp? Nu is een zwaan het slachtoffer morgen een kind?

Thomas Pastoor

Dorpsagenda