Spijk is schoon!

Gisteren (vrijdag 28 mei 2021) was de SchoonSpijk actie in het kader van NLdoet, georganiseerd door Stichting Dorpsbelangen Spijk. Vanaf 14:00 uur trok een groep enthousiaste vrijwilligers in groepen door het dorp. Ze waren uitgerust met handschoenen, hesjes (met dank aan PKN Spijk-Losdorp voor het lenen), grijpers en vuilniszakken. Natuurlijk was er voor onderweg ook wat lekkers mee, want van opruimen krijg je trek!

Vanuit onze gemeente Eemsdelta zijn wij geweldig ondersteunt bij deze actie. Zo mochten wij gebruik maken van vuilgrijpers en andere materialen en er was een spuitwagen die alle verkeersborden heeft gereinigd. Als u Spijk binnenrijdt móet u dit wel opvallen! Ook voetbalvereniging Poolster heeft met een oproep onder haar leden, waaraan door een aantal gehoor is gegeven, meegeholpen, dank daarvoor. Aan het eind van de dag kwamen alle super- opruimers met volle vuilniszakken en vol verhalen weer terug op de parkeerplaats. Daar was er voor alle grote opruimers koffie met een koek en voor alle kleinere opruimers een ijsje.

Alle aanwezige helpers hebben aan u één dringend verzoek: “houd Spijk Schoon!”

Iedereen die meegeholpen heeft: Ontzettend bedankt en graag tot een volgende keer!

Namens Stichting Dorpsbelangen Spijk
Hinnie Hofman en Nina Mertens

Foto’s Nanco Nanninga, Nina Mertens, 1 van Monique Kats en 1 van Henk Brontsema:

Foto’s Jan Doeke Pijper:

Dorpsagenda