MFC update december 2020

MFC update december 2020

Ook wij zijn tot 19 januari dicht. Uitgezonderd afscheidsceremonies

Weinig Asbest | De eerste Meevaller
Begin november is het bureau Team2 Advies druk geweest met een asbestonderzoek. Tot onze grote tevredenheid is slechts op een paar plaatsen asbest gevonden, die is bovendien gemakkelijk af te voeren zijn. Zo is er asbest gevonden in twee zware kluizen die wat moeilijk te tillen zijn en in een geiser die nog in gebruik is. Wanneer de geiser afgekoppeld wordt, laten we alle spullen door een gespecialiseerd bedrijf ophalen. Er hoeven dus geen mannetjes in witte pakken te komen. Dat scheelt niet alleen gedoe, maar ook geld. Dus dat is goed nieuws en een eerste meevaller die we goed kunnen gebruiken!

De vloer en verwarmingsbuizen zijn weg!
De afgelopen tijd is de KlusClub druk geweest om de gehele vloer uit de kerkzaal te halen. De bijna volle container met hout is door diverse Spieksters leeggehaald, waarvoor dank! Ook alle oude leidingen van de verwarming zijn verwijderd en naar de oud-ijzerboer gebracht. Ook binnen de Corona-richtlijnen wordt er flink door gesloopt en veel werk verzet. Echter kunnen we altijd meer hulp gebruiken! Daarom doen we een oproep aan alle vrijwilligers om zich aan te melden om binnenkort nog meer te breken en straks ook te sauzen. Meld je gerust aan via: info@mfcspijk.nl.

Fiepko Coolman in gebruik
Binnen de richtlijnen van 1,5 meter, vinden er zo af en toe alweer bijeenkomsten plaats in de Fiepko Coolman. Dat zijn dan bijeenkomsten tot 30 personen en helaas zonder catering. Waarbij begrafenisplechtigheden de uitzondering vormen. Ook is er door de inwoners van Spijk laatst nog gestemd voor de gemeentelijke herindeling en wat ons betreft had de gemeente dit erg goed geregeld. Ook activiteiten voor jongeren kunnen gewoon georganiseerd worden en gaan veelal gewoon door. Je leest het. Ook in Coronatijd kun je gebruikmaken van het MFC!

Werkgroep | Styling en Inrichting
Op 18 november jl. heeft de werkgroep een kennismakingvergadering gehad met Björn Buss en Veerle Diemer van Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard. Ze hebben een uitgebreide rondleiding gekregen en beiden beschouwen ze de verbouw en inrichting van ons MFC als een zeer uitdagende en inspirerende opdracht. Ze waren vooral ook onder de indruk van de Kwelderzaal (de binnenkant van het oude kerkgebouw) en de authentieke uitstraling hiervan. Allerhande ideeën voor de inrichting passeerden al de revue. Veerle is momenteel druk bezig met een schetsontwerp in 3D. Binnen enkele weken verwachten we dit schetsontwerp met elkaar te gaan bespreken. En als het definitief is, met jullie te delen!

MFC reserveren?
Heb jij ook wat te organiseren? Van vergadering of bijenkomst tot kinderclub of bloemschikken, dat kan binnen de richtlijnen van 1,5 meter gewoon in het MFC. Reserveer een ruimte in ons tijdelijke onderkomen van de Fiepko Koolman-school via Kornelia Keizer: 0596-591245 of via het online MFC-formulier.

Het MFC-bestuur wenst iedereen Fijne Feestdagen!
Jan den Boer (voorzitter & bouwcommissie)
Johnny Sikkema (penningmeester & activiteitencommissie)
Henk Stinissen (notulist & bouwcommissie)
Klaas Kooistra (secretaris & bouwcommissie)
Mathilde Lievers (stylingcommissie)
Piet Wiersema (bouwcommissie)
Ab Reitsma (styling en communicatie)
Kim van Zwol (communicatie)

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën etc., dan kun je ons altijd mailen: info@mfcspijk.nl

Dorpsagenda