Baggeren een terugblik

Vorige week heeft de firma Beukema uit Onderdendam meer dan 600 kuub vervuilde slib/vilt/bladeren uit de gracht geschept en afgevoerd naar Farmsum. Een knap staaltje werk dat in nog geen drie dagen geregeld was!! En dan te bedenken dat de betrokken partijen jarenlang gesteggeld hebben over wie er verantwoordelijk was, wie de kosten moest dragen en wie er moest handhaven. Drie dagen! Gisteren heeft Beukema het rooster van de overloop nog vervangen door een solide rooster en loopt de gracht weer netjes leeg. De eendentrapjes zijn besteld en Jaap Stuve zal het eendenhok schoonmaken en waar nodig repareren zodat alles in het voorjaar er weer tip top uitziet.

Dank
Namens de bewoners van ’t Loug en Hoofdweg Zuid wil ik de firma Beukema een compliment geven voor de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Van de werkzaamheden hebben wij in ieder geval geen last gehad. Je hoorde de machines niet eens en de trekkers reden met aangepaste snelheid door het dorp. De poepweide werd zelfs elke keer netjes met zeil afgedekt!

Voor zover mij bekend zal er aan de oorzaak van het probleem rond de bladeren niets worden gedaan. Gemeente, boomridders en monumentale bomen houden het geheel in zijn greep. Ook tijdens de inloopavond in Pro Rege wees namelijk iedereen weer naar elkaar en ligt de bal wederom bij de Gemeente. Maarrrrr de tijd zal het leren.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda