Een grote klus (2)

Een grote klus (2)

Een korte terugblik en update over de herbouw van onze boerderij. Enkele weken geleden zijn de heipalen de grond in geslagen. 21 palen van 23 meter lang. Buiten de oude dijk wonen kent zijn nadelen. Vervolgens zijn de funderingsbalken gestort en ligt de vloer er sinds 5 dagen mooi bij. Alle rioleringsbuizen en waterleidingen zijn door Raangko Vd Laan aangelegd. De vorm van het huis wordt al duidelijk zichtbaar.

De komende weken zijn we bezig met het herstellen van de zijmuren van het oude gedeelte, welke blijft staan. De planning is dat we in week 48 de voorbereidingen treffen om het houtskelet in week 49 te kunnen plaatsten. Het houtskelet wordt nu volledig uitgetekend en in een 3D model gezet. Hierdoor kunnen we goed van te voren zien hoe het ontwerp van de architect in de praktijk gebouwd moet worden.

Mochten jullie vragen hebben, dan horen Miranda en ik dat graag van jullie. Samen met vrienden en familie is dit een geweldig project om te kunnen doen! We willen eventuele bezoekers vragen om niet op het terrein te komen als we er niet zijn. Het blijft een bouwplaats.

Robert Ytsma

Dorpsagenda